Prof. Casimirschool zet zich in

Actueel 12 keer gelezen

VOORBURG - Tijdens de kerstviering van de Prof. Casimirschool in Voorburg op 19 december werd, zoals ieder jaar, geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Villa Joep. Ook kon eten en drinken gedoneerd worden voor Stichting Buren/de Voedselbank.

Nadat het koor van de school kerstliederen ten gehore had gebracht, konden de leerlingen in hun klassen genieten van zelf meegebrachte lekkernijen. Tegelijkertijd konden de ouders smullen van een heerlijke stamppot met worst of erwtensoep en een glaasje glühwein.

Dankzij de donaties kon Arita Jol van Villa Joep uit handen van directeur André Mulder en per klas één leerling, een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 972 euro. Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker, waar ook buurtgenoot Ridder Reinout tegen strijdt, de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening te verhogen. Hiervoor is veel onderzoek en dus geld nodig.

Ook stond er een groot aantal kratten met eten en drinken te wachten op Nan de Smet van Stichting Buren/de Voedselbank. “Onze stichting biedt hulp aan mensen, die om uiteenlopende redenen niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. We geven geen geld, maar met name voedselpakketten. Al het gedoneerde voedsel komt dus terecht bij mensen in onze omgeving die het hard nodig hebben”, aldus De Smet.

Hij voegde er aan toe: “Ik vond het ook erg leuk om in de hoogste groepen van de school te mogen uitleggen wat we doen. De leerlingen stelden heel veel vragen en ik weet zeker dat het tot nog meer begrip heeft geleid voor mensen voor wie het kopen van eten en drinken niet zo vanzelfsprekend is.”

Een mooie opbrengst door de ouders en teamleden van de Prof. Casimirschool voor een mooie kerstgedachte: een bijdrage leveren voor het gevecht tegen neuroblastoom kinderkanker en iets betekenen voor mensen die niet zo gemakkelijk eten en drinken kunnen kopen.

Uit de krant