Hans Peter Klazenga (rechts) hier samen met partijgenoot Freek Steutel (foto: PR)
Hans Peter Klazenga (rechts) hier samen met partijgenoot Freek Steutel (foto: PR)

BREAKING NEWS: Aangifte Klazenga

Actueel 13 keer gelezen

Leidschendam - Hans Peter Klazenga, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een aantal personen.

Door Bart Bakker

De inhoud hiervan luidt:

Hierbij doe ik aangifte tegen de persoon/personen die mij hebben aangetast in mijn gevoel van vrijheidsbeleving. Ik verwijs hierbij tevens naar de berichtgeving via regio15.nl, twitter en recentelijk de Telegraaf online. Het feit dat deze persoon/personen mogelijk via mijn achtertuin een vluchtroute heeft proberen te vinden en vervolgens zich in de boom naast mijn huis heeft verschanst is de motivatie achter deze aangifte.

Het feit dat er spullen zijn aangetroffen in mijn achtertuin (een riem en een zaklantaarn) en het feit dat er mogelijk een bloedspoor is aangetroffen op mijn tuindeur, maken dat mijn beleving in het kader van de veiligheid ernstig is aangetast.

Hoewel ik mij ervan bewust ben dat er wellicht geen wet en regelgeving bestaat omtrent een dergelijke aangifte, wil ik toch deze aangifte doen. Al was het maar om een signaal af te geven.

Ik hecht eraan dat deze aangifte wordt betrokken in de strafrechtelijke procedure jegens deze persoon/personen.

Hans Peter Klazenga verwijst vervolgens naar eerdere berichtgeving van vandaag.

(regio15.nl en telegraaf online)

Leidschendam - Dankzij de inzet van veel politie en de politiehelikopter zijn vanavond een aantal verdachten van een inbraak in een woning op de Prinses Marijkelaan aangehouden.

Een getuige belde 112 toen hij hoorde dat er zaterdagavond werd ingebroken in een woning in de Prinses Marijkelaan. Agenten die een onderzoek instelden zagen twee mannen, 19 en 21 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, in een tuin staan. Bij de woning bleek een ruit verbroken te zijn.

Bij het zien van de agenten weg renden de twee verdachten weg. Eén van de mannen kon na een korte achtervolging in de omgeving worden aangehouden. Hierna sloot de politie de wijk hermetisch af.

De tweede verdachte leek spoorloos verdwenen. Omdat de wijk veel paadjes achter de huizen heeft en er veel bossages zijn, werd de hulp van de politie helikopter ingeroepen.

Deze spoorde met zijn infrarood camera de tweede verdachte op, die zich (vermoedelijk in een poging om aan de politiehonden te ontkomen) hoog in een boom aan de Brahsmlaan verschanst had. De helikopterbemanning praatte de eenheden op de grond naar de bewuste boom toe, waarna de verdachte niets anders kon doen dan opgeven en naar beneden komen. Hij is vervolgens aangehouden en naar het bureau vervoerd.

De politie heeft in de wijk (o.a. met de honden) verder gezocht naar een derde verdachte. Hierbij zijn achtertuinen, kliko's en paadjes achter de huizen doorzocht. Op een gegeven moment kwam er van een nabij gelegen woning een inbraak melding binnen, waardoor de politie het idee kreeg dat de derde verdachte zich daar inmiddels probeerde te verstoppen. De woning werd binnengevallen, maar er werd geen verdachte aangetroffen.

Buurtbewoners waren wel blij met de aanhoudingen, want de buurt wordt de laatste tijd geteisterd door inbraken. Eerder vandaag werden op de Patrijslaan ook al 3 jonge inbrekers aangehouden dankzij de beelden uit de politie helikopter.

 

Uit de krant