Trainer Frank Dobbe (rechts) baalde van de vroege tegentreffers (Archieffoto Alexander Wagener)
Trainer Frank Dobbe (rechts) baalde van de vroege tegentreffers (Archieffoto Alexander Wagener)

Zware overlevingsstrijd

Actueel 66 keer gelezen

Leidschendam - De 3-2 nederlaag bij Monster maakte wederom duidelijk dat het voor trainer Frank Dobbe een loodzware opgave gaat woorden om SEV voor de tweede klasse te behouden. “Ondanks dat we dit aan de vooravond van het seizoen al wisten, hoop je er altijd het beste van”, aldus de Leidschendamse oefenmeester. “Maar helaas moeten we concluderen dat het pittig gaat worden om ons te handhaven. Op zich is dat helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk dat we iedere week goed bij de les zijn.”

Door Bart Bakker

Dobbe doelde hiermee op de vroege tegendoelpunten, want Monster stond binnen tien minuten al op een 2-0 voorsprong. De SEV-defensie werd gepasseerd door trefzekere inzetten van Ruud Zuyderwijk in de zesde minuut en Michael Jager in de achtste minuut. Vlak voor het rustsignaal bracht Erik van Dijk SEV terug in de wedstrijd. “Dit was een opsteker”, aldus Frank Dobbe, die Monster in de tweede helft echter weer zag uitlopen. Marnix van der Caaij had ditmaal voor de Westlanders het vizier op scherp staan.

Knokken

“Toch bleven we ervoor knokken”, zei Dobbe terecht. “Onze inzet werd beloond met een tweede treffer van Erik van Dijk, die de bal hard in de kruising schoot. Op zich een fraai doelpunt, die helaas onvoldoende bleek om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De doelman van Monster keepte een sterke wedstrijd en hield zodoende zijn ploeg overeind”. Ook Dobbe zag tot zijn teleurstelling dat Kjell van Wissen en invaller Erwin Zonneveld hun meerdere in de Westlandse keeper moesten erkennen.

Voorlaatste

Met 12 uit 16 staat SEV in 2C op de voorlaatste plaats. Komende zaterdag gaan de Leidschendammers op bezoek bij het Zoetermeerse DSO dat Kagia met maar liefst 10-0 versloeg en bovenaan staat. Wel kan SEV titelkandidaat Forum Sport een groot plezier doen om te gaan stunten bij DSO. “Aan ons zal het zeker niet liggen”, zegt Frank Dobbe. “Want we hebben ieder punt echt keihard nodig”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant