Er was voor de inbrekers geen ontkomen aan (foto: Facebook politie)
Er was voor de inbrekers geen ontkomen aan (foto: Facebook politie)

Politiehond bijt inbrekers

Actueel 55 keer gelezen

Stompwijk - Een bewoner van de Zwanebloem in Stompwijk belde op maandag 25 februari, kort na middernacht, direct 112, toen hij zag dat twee personen zich verdacht ophielden bij de woning van zijn buurman. De politie nam geen halve maatregelen en zette met alle beschikbare agenten zowel de woning als de omgeving af. Dit meldt de politie via hun facebook-pagina.

Vanaf de straat was te zien, dat de inbrekers alles in het werk stelden om uit handen van de politie te blijven. Eerst trachtten zij vanaf de begane grond weg te komen. Toen dit niet lukte, vluchtten zij het dak op, maar zagen daar geen mogelijkheid om te ontsnappen. Met de inzet van een politiehond trachtten de agenten de kans om de beide inbrekers aan te houden te vergroten.

Nadat de inbrekers diverse keren gesommeerd waren tevoorschijn te komen, werd de hond ingezet. Dit bleef niet zonder gevolgen. In twee verschillende kruipruimtes op zolder werden beide inbrekers, een 24-jarige Hagenaar en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gebeten door de politiehond, waana ze beiden konden worden aangehouden. Beide inbrekers zijn ingesloten in het politiebureau. Het woninginbrakenteam van de recherche Leidschendam- Voorburg onderzoekt de inbraak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant