Schoppen en slaan

Actueel 58 keer gelezen

Voorburg – Een 43-jarige Voorburgse kreeg spijt, dat zij haar 52-jarige Haagse ex-vriend in haar woning had toegelaten. Het voormalige koppel kreeg ruzie, hetgeen ontaardde in een handgemeen

De man schopte en sloeg de Voorburgse en vernielde diverse goederen in haar woning. De politie heeft de man korte tijd later nabij zijn woning in Den Haag aangehouden. De Hagenaar werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Hij bekende meerdere goederen in de woning vernield te hebben, maar ontkende de Voorburgse te hebben mishandeld. De politie heeft proces-verbaal tegen de 52-jarige Hagenaar opgemaakt.

Een 41-jarige Voorburgse deed in eerder in februari aangifte van stalking tegen haar 56-jarige Haagse ex-vriend. De man kon het kennelijk niet verkroppen, dat de Voorburgse de relatie had verbroken. Hij bleef haar stalken, waarbij hij niet schroomde om haar bij haar woning en het werk te bezoeken. Daarnaast stuurde hij haar in ruim vier maanden middels zijn mobiele telefoon bijna 1700 SMS en whats app berichten. De Hagenaar werd op donderdag 21 maart omstreeks 06.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij bekende tijdens zijn verhoor in het politiebureau de Voorburgse gestalkt te hebben. De Hagenaar werd in verzekering gesteld en werd op vrijdag 22 maart geleid voor de rechter commissaris. De politie maakte proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Huiselijk geweld

De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne "Nu is het genoeg" van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant