(foto Bakker Communicatie)
(foto Bakker Communicatie)

'Woninginbrakenteam boekt succes'

Actueel 52 keer gelezen

Leidschendam - Het woninginbrakenteam denkt met de aanhouding van vier jeugdige personen een aantal inbraken in Leidschendam te hebben opgelost. De recherche verdenkt de verdachten, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, dat zij in minimaal vier woningen inbraken.

In alle gevallen werd met grof geweld een toegangsdeur of raamkozijn geforceerd, waarna men voornamelijk op sieraden, geld en apparatuur uit was. Twee van de verdachten werden in december 2012 al door de bemanning van een helicopter na een inbraak op het balkon van een woning aangetroffen. Het woninginbrakenteam heeft het onderzoek naar de verdachten vervolgens voortgezet, waarop het viertal op maandag 25 maart omstreeks 07.00 uur kon worden aangehouden. De jeugdige inbrekers werden in het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche maakte proces-verbaal tegen hen op.

Woninginbrakenteam in Leidschendam

Eind 2011 is het woninginbrakenteam opgericht om het aantal woninginbraken in Leidschendam/Voorburg terug te dringen. Daarnaast wil het team het oplossingspercentage van woninginbraken verhogen. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan. Elke andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant