"Ik ben blij met het bereikte akkoord", aldus Gregor Rensen.(foto: Archief Het Krantje)

Verhuizing Catch naar Westvliet

Actueel 84 keer gelezen

Leidschendam - De gemeenteis in goed overleg met alle betrokken sportclubs gekomen tot een plan voor de verhuizing van honk- en softbalvereniging Catch naar sportpak Westvliet

Het sportpark Duivesteijn waar Catch nu gevestigd is, heeft een capaciteitsprobleem. Zowel honk- en softbalvereniging Catch maar ook hockeyvereniging Cartouche hebben behoefte aan aanpassing en uitbreiding van hun velden.

Wethouder Rensen (sport): “Ik ben blij met het bereikte akkoord en met de manier waarop het tot stand is gekomen. In een constructieve sfeer zijn we met alle betrokken partijen tot een oplossing gekomen, zodat er vanaf volgend jaar meer mensen bij verenigingen in onze gemeente kunnen sporten.”

De gemeenteraad heeft bij de Voorjaarsnota 2012 budget beschikbaar gesteld voor het kunnen uitplaatsen van Catch. Cartouche en de Stichting Duivesteijn financieren het nieuwe hockeyveld zelf. Groeiende verenigingen Catch is een groeiende vereniging en wil beschikken over een volwaardig honk- en softbalveld. Deze vereniging speelt met dispensatie vanwege de beperkingen van het huidige veld. Hockeyclub V.H.M.C. Cartouche heeft behoefte aan een extra hockeyveld vanwege de flinke wachtlijst.

Door Catch te verhuizen kan Cartouche een vijfde hockeyveld realiseren, waardoor de wachtlijst vermindert. Herinrichting Westvliet Het afgelopen jaar is de uitplaatsing van Catch naar een ander sportpark op alle mogelijke terreinen onderzocht. Er is gekeken naar diverse opties waaronder sportpark ‘t Loo en sportpark Westvliet. Op sportpark Westvliet blijkt voldoende ruimte te kunnen ontstaan voor Catch door twee nieuwe kunststof velden voor korfbalvereniging VEO aan te leggen. De aanvankelijke bezwaren van Cricketclub VCC zijn opgelost. Door een geringe aanpassing op het sportpark en medegebruik tijdens de zomerstop van velden van v.v. Wilhelmus kan dat probleem opgelost worden, waardoor uiteindelijk geen enkele sportvereniging wordt benadeeld.

De bedoeling is nog in 2013 met de werkzaamheden te beginnen, zodat de nieuwe accommodaties in 2014 een feit zijn. Het college  vraagt de raad om in te stemmen met het voorstel. De raad behandelt dit voorstel in de raadscommissie MA van 15 april en in de raadsvergadering van 14 mei a.s. De gemeente Leidschendam-Voorburg wil ook in de toekomst een aantrekkelijke woonstad zijn met goede voorzieningen. En daar horen goede sportfaciliteiten bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant