De gedecoreerden met burgemeester Van der Sluijs (foto: Alex van Vliet).
De gedecoreerden met burgemeester Van der Sluijs (foto: Alex van Vliet).

Lintje voor natuurgidsen

Actueel 46 keer gelezen

Voorburg - Stichting De Groene Basis vierde zondag rond de kinderboerderij Essesteijn in Voorburg haar 30-jarig bestaan en de kinderboerderij Essesteijn haar 25-jarig jubileum.

Tijdens de officiële jubileumviering heeft burgemeester Hans van der Sluijs van Leidschendam-Voorburg aan twee vrijwilligers van Stichting De Groene Basis een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Corry van Leeuwen en Ria Hoogstraat zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Groene Basis verzorgt inmiddels 30 jaar natuur- en milieu-educatie voor basisscholen en excursies voor volwassenen. Dit om kinderen op zo jong mogelijke leeftijd aandacht en respect bij te brengen voor de natuur en het belang hiervan voor onze leefomgeving.

Corry van Leeuwen is 29 jaar vrijwilliger en stond in 1984 letterlijk aan de basis van de Leidschendamse Plantsoenwacht, voorloper van De Groene Basis. Sinds 1993 is zij ook natuurgids en docent voor het Instituut voor Natuureducatie, het IVN regio Den Haag.

Ria Hoogstraat is in 1989 begonnen als vrijwilliger bij de Leidschendamse Plantsoenwacht. Vooral voor de schoolkinderen is zij een enthousiaste natuur- en milieu docent die haar kennis en aandacht voor de natuur op een vrolijke wijze weet over te brengen op de kinderen. Zij is ruim 16 jaar natuurgids en docent voor het IVN, regio Den Haag. Daarnaast is zij actief voor de Stichting Bomen Over Leven.

In al die jaren hebben deze twee enthousiaste vrijwilligers aan ontelbaar vele kinderen en volwassenen natuur- en milieu educatie gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant