Nieuwe bomen voor hospice

Actueel 57 keer gelezen

Voorburg - Bij het hospice Het Vliethuys aan de Fonteyenburghlaan heeft een aantal vrijwilligers nieuwe bomen geplant. Het tuinontwerp is op vrijwillige basis gemaakt door de pas afgestudeerde tuinarchitecten. Bjorn Meulenberg en Christine Vos.

Door Bart Bakker

Afgelopen zaterdag werden de bomen geplant door Rinze Hofman. “Zijn vader is in het hospice overleden en de gift van de familie was speciaal voor de tuin”, aldus hoofdcoördinator Joke Campo van het hospice. “Zijn vader was een echt buitenmens. Hij vond het heel symbolisch om de boom te planten en was overigens blij verrast met de hele nieuwbouw”.

De andere boom werd geplant door Louise van Schagen, één van de vrijwilligers. Zij heeft samen met haar man de City Pier City 10 kilometer gelopen voor de tuin. Tevens waren er acht vrijwilligers van verschillende volkstuinverenigingen, Arentsburgh, de Groene Zoom en Leeuwenbergh actief. “Ze hebben echt heel hard gewerkt. We zijn bijzonder blij en dankbaar voor hun inzet”, aldus Joke Campo.

“Het zijn overigens drukke tijden met de hele nieuwbouw, want op 15 juni houden we de open dag en op 13 juni houden we een rondleiding voor de huisartsen en de apothekers”.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant