Het kinderkoor Musicanti met de Voorburgse dirigent Silvère van Lieshout won het festival in Hongarije.
Het kinderkoor Musicanti met de Voorburgse dirigent Silvère van Lieshout won het festival in Hongarije.

Voorburgse dirigent wint koorfestival

Actueel 96 keer gelezen

Voorburg/Komló - De Voorburgse dirigent Silvère van Lieshout heeft dit weekend met zijn kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts het 20e internationale Kodály Zoltan Children Choir Festival in Hongarije gewonnen. Een grote prestatie, omdat het niveau van de koorzang in Hongarije erg hoog is.

Het kinderkoor Musicanti heeft in de Hongaarse stad Komló afgelopen weekend met bijzonder veel succes deelgenomen aan het 20e International Kodály Zoltán Children Choir Festival. Van alle deelnemende kinderkoren bleek Musicanti het beste uit de bus te komen.

Musicanti kreeg de overall-prijs, de 'Grand Prix', en won bovendien de eerste prijs in de categorie wereldlijke muziek, uitgevoerd in het theater van Komló, én de Kodályprijs: de prijs voor de beste uitvoering door een buitenlands koor van een werk van de beroemde hongaarse componist Zoltán Kodály.

Een uitzonderlijke prestatie, en een beloning van formaat voor dit kinderkoor, dat bestaat uit kinderen van 10 tot 16 jaar uit Voorburg, Leidschendam, Den Haag en omliggende gemeentes. Voor de Voorburgse dirigent Silvère van Lieshout komt het winnen van deze 'Grand Prix' met zijn kinderkoor Musicanti op een mooi moment: bij de lintjesregen in april werd hij door burgemeester Van der Sluijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn werk voor de kinderkoorzang in Nederland.

Silvère van Lieshout is directeur van de Academy of Vocal Arts (ACVA) in Den Haag, waar Musicanti deel van uitmaakt. Meer info op www.acva.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant