Heijnen Textiel definitief dicht

Actueel 872 keer gelezen

Voorburg - Het is druk bij Heijnen Textiel aan de Parkweg in Voorburg. De winkel houdt een opheffingsuitverkoop en dat trekt veel koopjesjagers. Deze week stopt Leo Heijnen er mee. De 79-jarige Voorburger en zijn vrouw Nel vinden het welletjes geweest. Behalve de leeftijd gaat ook de gezondheid hen parten spelen.

Door Dick Janssen

Terwijl Heijnen een paar meter stof voor een klant meet en afsnijdt vertelt hij dat hij ongeveer 55 jaar in de zaak aan de Rembrandtrotonde heeft gestaan. “Mijn ouders begonnen de zaak, ergens in 1928 geloof ik, aan de Loolaan. Maar ik heb alleen hier gestaan.”

Winkel van Sinkel

De duvel en z’n ouwe moer kun je er halen. Van gordijnen, ondergoed, bekleding schrijfwaren en speelgoed tot carnavalskleding, wenskaarten en borduurgaren. De naam Heijnen Textiel dekt dan ook al lang niet meer de lading. Het is meer een warenhuis; een soort Winkel van Sinkel. “Als je iets nodig hebt, ga je naar Heijnen en als die het niet heeft, is het niet te krijgen”, zegt een klant lachend.

Heijnen is ook al heel lang verkoop- en afhaaladres voor allerlei kranten. Zo ook voor Het Krantje, sinds het begin van haar bestaan in Voorburg. “Die is altijd heel snel weg”, weet Heijnen. Daar komt nu echter een einde aan. Voortaan zal Het Krantje (naast de bekende afhaaladressen) af te halen zijn bij tabaks- en cadeauwinkel TGJP aan het Koningin Julianaplein in Voorburg.

Eerst aan kant

Wat de heer en mevrouw Heijnen straks met hun vrije tijd gaan doen, weet Leo Heijnen nog niet. “Maar ik wil wel actief blijven. Ik houd van fotografie en misschien gaan we wat meer tijd besteden aan onze dochter en kleinzoon. Maar eerst maar eens zorgen dat het hier in de winkel aan kant is en dan kijken we wel verder” aldus Heijnen tot slot. Nog tot en met zaterdag 3 augustus is het opheffingsuitverkoop en dan sluiten de deuren van Heijnen Textiel definitief.

Lees het volledige interview in Het Krantje van deze week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant