Wereldkampioen Amelie voelde zich een prinses in Hollywood (eigen foto).
Wereldkampioen Amelie voelde zich een prinses in Hollywood (eigen foto).

Amelie kampioen in Hollywood

Actueel 91 keer gelezen

Voorburg/Hollywood - Bij de Wereldkampioenschappen voor Performing arts in Hollywood heeft Amelie van de Klashorst (10) uit Voorburg goud gewonnen met dansen en acteren. In haar leeftijdscategorie (8-10 jaar) werd ze kampioen in klassiek ballet en folkloristische dans. Haar monoloog over goede zorg voor de grootouders was goed voor de derde gouden plak en de titel wereldkampioen bij de jongste categorieën op dit onderdeel.

De World Championships for Performing Arts vonden plaats in Hollywood, Los Angeles in de Verenigde Staten. Jonge talenten uit de hele wereld kwamen naar Los Angeles om in allerlei stijlen te dansen, zingen, acteren, musiceren en om te modellen.

"Ik heb aan 11 acts meegedaan", vertelt Amélie, "en 10 medailles gehaald: 3 goud, 4 zilver en 3 brons. De competitie was heel sterk, vooral de kinderen uit Rusland, Australië, Zuid Afrika en VS waren erg goed."

"Het was de beste ervaring tot nu toe om deel te mogen nemen aan deze competitie en ik was erg blij toen ik te horen kreeg dat ik zo veel medailles kreeg! Ik was de jongste in Team Holland, België en Duitsland en kreeg ook het grootste aantal medailles!”

Oscar

“Ik heb het natuurlijk niet alleen gedaan. Ik was 1 jaar lang bezig met de voorbereidingen. Ik ben superblij met de 5 dansen van choreograaf Olimdjon Beknazarov, de jive van Glenn Feddema, de acteerlessen bij Jeugd Theater School Rabarber, conditietraining van Vera de Reus van Ritmisch Gymnastiek Vereniging in Leiden en de teksten voor het acteren geschreven door Evelina Anissimova, mijn zus."

"Mijn moeder heeft zeker een Oscar verdiend omdat ze de beste moeder ter wereld is en ze 11 kostuums voor me heeft gemaakt. Helaas kon mijn moeder niet meegaan wegens haar werk; maar mijn papa en de choreograaf gingen wel mee. En de Oscar heb ik voor haar in een snoepwinkel gekocht, van chocola, zo heb ik haar laten zien hoe veel ik van haar houd. ‘The best mom’ – staat erop.”

Droom achterna

Amelies boodschap aan jongeren die overwegen om een auditie te doen voor WCOPA 2014 is: “Gewoon doen! Ga je droom achterna! Ik wil ook de woorden van mijn WCOPA acteeract gebruiken: “Every girl deserves to be a princess!” En dat is hoe je je voelt als je op het podium in Hollywood staat!”

Lees het volledige artikel in Het Krantje van deze week.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant