Samenwerking horeca sluisgebied

Actueel 129 keer gelezen

Leidschendam - Het opgeknapte sluisgebied in Leidschendam is vanouds het toneel van vele activiteiten tijdens de Vlietdagen. Dit jaar zullen de horecaondernemers rond het Sluisgebied voor het eerst gezamenlijk de horeca verzorgen. Op 18 juli werd daarvoor een overeenkomst tussen de horeca ondernemers en de Vlietdagen-organisatie getekend.

Het Horecacollectief Sluis Leidschendam bestaat uit: IJssalon Fanielje, Grieks restaurant Marathon, Restaurant Buitengewoon, Restaurant Klein Fornuis, Restaurant de Pannenkoe, Restaurant Fratelli, Restaurant De Oude Melkhandel, Taveerne de Oude Sluys en Foodmaster Sijtwende.

“De Vlietdagen organisatie is blij met deze overeenkomst. Nu het Damcentrum en het sluisgebied zo mooi zijn opgeknapt is het fantastisch dat de ondernemers nu zelf ook samen profijt kunnen hebben van het Vlietdagen spektakel”, aldus voorzitter Dick Meuldijk van de Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting, organisator van de Vlietdagen.

Kees de Jeu, vertegenwoordiger van het Horecacollectief Sluis Leidschendam: “Voor ons is het een prachtkans om met z’n allen, gezamenlijk er een geweldig feest van te maken, waar we ook met z’n allen van kunnen profiteren. Iedereen blij. Vooral de bezoekers natuurlijk!”

Activiteiten Sluisgebied

In het Sluisgebied gaat tijdens de Vlietdagen op 13, 14 en 15 september veel gebeuren. Het watersportspektakel langs de Leidsekade, de nautische markt met oude ambachten aan de Delftsekade en de (boeren)streekmarkt op de Damlaan en het Damplein. Maar ook theaterfestival ‘Cirque du Sluis’ en een bijzondere talentenshow: de Prachtfactor.

Op het water natuurlijk de traditionele Vloot over de Vliet en dit jaar voor het eerst historische activiteiten bij de voormalige Van Ravesteijnwerf (naast het Dolkgemaal) en in het hele gebied veel kinderactiviteiten.

Muziek

Tijdens de Vlietdagen is er traditioneel veel muziek. Dit jaar op een drijvend podium op de Vliet. Een greep uit de optredens die verdeeld zijn over de vrijdagavond, zaterdag en zondag: Chevy Rockers, ccGrand, shantykoor Midscheeps, Klavan Gadje, diverse DJ’s, popkoor Fun4U en Convoi Exceptional. Daarnaast wordt ook een cabaretfestival georganiseerd en is er een open lucht bioscoop op het Damplein.

Vlietdagen 2013

Ongeveer 25.000 bezoekers worden op en rond de Vliet tussen Leidschendam en Voorburg getrakteerd op uiteenlopend (water)spektakel op 13, 14 en 15 september. In het verlengde van het thema van Open Monumentendag op zaterdag de 14e september, is ook het thema van de Vlietdagen dit jaar: ‘Macht en Pracht’.

Hiermee worden met een historische vloot, met muziek, met culinaire- en wateractiviteiten de stadskernen Voorburg en Leidschendam met elkaar verbonden. Kijk op www.vlietdagen.nl voor het volledige programma en inschrijvingen voor verschillende onderdelen. Voor specifieke activiteiten van Open Monumentendag kijk op www.omd-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant