Vooralsnog worden de bomen niet gekapt (archieffoto).
Vooralsnog worden de bomen niet gekapt (archieffoto).

Kapvergunning De Zijde ingetrokken

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam - In de wijk De Zijde in Leidschendam wordt de komende maanden gewerkt aan het vervangen van de waterleiding, gasleiding en riolering. Zo blijft De Zijde ook in de toekomst een prettige wijk om in te wonen.

De leidingen voor gas en water zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten vervangen worden. De leidingen van nutsbedrijven liggen in het trottoir en in sommige straten onder de bomen. Om bij de leidingen te kunnen komen hebben Dunea (water) en Stedin (elektriciteit) aangegeven dat het nodig is om in enkele straten waar de bomen op deze leidingen staan, de bomen te verwijderen.

Als de bomen blijven staan lopen ze tijdens de werkzaamheden ernstige schade aan de wortels op, en kunnen de werkzaamheden aan de leidingen niet goed worden uitgevoerd. Ook is het zo dat de kwaliteit van deze bomen niet zo goed is, omdat ze nu te weinig ruimte voor de wortels hebben. In straten waar geen bomen op leidingen staan worden geen bomen gekapt en wordt nu al gestart met het vervangen van de leidingen.

De gemeente moet er voor zorgen dat het mogelijk is voor de nutsbedrijven om het werk uit te voeren. Daarom heeft de gemeente voor het kappen van bomen die in het trottoir op de leidingen staan een vergunning aangevraagd.

Herplant
Omdat er bij bewoners veel vragen zijn over de noodzaak tot het kappen van de bomen en de herplant van nieuwe bomen, heeft de gemeente besloten de aanvraag voor deze kapvergunning in te trekken. Nadat er met bewoners van de betrokken straten is afgestemd waar er bomen teruggeplant kunnen worden, wordt per straat opnieuw een kapaanvraag ingediend.

In september is er een informatieavond voor wijkbewoners. Tijdens deze avond wordt de noodzaak van de werkzaamheden uitgelegd. Na deze avond wordt met de bewoners van de straten waar gekapt moet worden bekeken waar bomen terug kunnen komen.

De gemeente probeert de wens van bewoners zo veel mogelijk in te passen in de plannen. Daarbij moet rekening gehouden worden met het feit dat herplanten in de trottoirs niet mogelijk is om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen.

Zodra de datum en locatie van de informatieavond bekend is, worden de bewoners van De Zijde hierover geïnformeerd. Bewoners die zich hebben ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief De Zijde krijgen een nieuwsbrief over de stand van zaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant