Naud wordt uit de sloot gehesen (foto/tekst: Eye Logic).
Naud wordt uit de sloot gehesen (foto/tekst: Eye Logic).

Paard in sloot Stompwijk

Actueel 41 keer gelezen

Stompwijk - De brandweer werd zondag 25 augustus gestuurd naar een paard te water aan de Stompwijkseweg in Leidschendam. Bij een aldaar gevestigde manege bleek Naud niet meer in de wei te staan.

Nadat een aantal aanwezigen het weiland had afgezocht bleek Naud wat verkoeling te hebben gezocht in een aangrenzende sloot. Alleen lukte het niet om op eigen kracht uit de blubber te komen. Hierop werd eerst bij een boer aangebeld die normaal gesproken met een tractor de paarden uit de sloot haalt, helaas was deze niet in de gelegenheid om het paard uit de sloot te halen.

Hierop werd omstreeks 15:00 de brandweer gebeld om te komen helpen. Nadat de tankautospuit te plaatse kwam bleek al snel dat het paard niet met mankracht uit de sloot gehaald kon worden. Hierop werd ook de kleine kraan naar de Stompwijkseweg gestuurd.

Nog voordat de kleine kraan het land op kon rijden kwam de eigenaar van het naastgelegen land met de mededeling dat de kraan niet zijn land op mocht rijden. Hierdoor moest de kraan via het terrein van de manege naar de plaats waar het paard in het water lag.

Gelukkig bleek Naud erg geduldig en bleef rustig wachten op wat er komen ging. De brandweer heeft met behulp van de paardenbroek het dier uit de blubber gehesen. Na ongeveer een uur kon Naud worden afgespoeld en weer de wei in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant