Bij inbraakpoging betrapt

Actueel 54 keer gelezen

Leidschendam - De politie hield maandag 26 augustus een 34-jarige Leidschendammer aan voor een poging woninginbraak op de Hooikamp in Leidschendam. De 23-jarige dochter des huizes betrapte de verdachte.

Het 23-jarige slachtoffer zat samen met haar broertje (14) rond 20.15 uur op de bank toen ze gerommel aan de deur hoorde. Toen ze ging kijken zag ze dat iemand een kledinghanger door de brievenbus had geduwd en daarmee probeerde de deur open te maken.

De vrouw opende meteen de deur en stond oog in oog met de verdachte. Deze kwam met een onsamenhangend verhaal over de reden van zijn aanwezigheid en vertrok.

Het slachtoffer vertrouwde het niet en belde de politie, die direct ter plaatse kwam. De verdachte kwam naar de politie toelopen om zijn verhaal te doen en toen zij hem wilden aanhouden ging hij ervandoor.

Agenten wisten hem echter snel aan te houden en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de bewoners wilde waarschuwen door in te breken en ineens voor hun neus te staan. De man zit nog vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant