‘Drama dreigt in Anker’

Actueel 88 keer gelezen

Voorburg - Met de oprichting van het ‘Actiecomité Mantelzorg Voorburg’ wil een hechte groep familieleden voorkomen dat hun ouders uit het Woonzorgcentrum Het Anker gedwongen moeten verhuizen naar een locatie buiten Voorburg. Het betreft circa 25 psychisch geriatrische bewoners. Volgens het comité voert de directie als argument aan dat er bezuinigd moet worden om een dreigend faillissement van Het Anker te voorkomen.

“Lariekoek”, zeggen de woordvoerders Rob Janzen en Jos van Rijk. “Kort geleden is familieleden nog verteld dat de patiënten tot hun overlijden in Het Anker mochten blijven. Het bericht over een aanstaande verhuizing sloeg zowel bij de patiënten als familieleden in als een bom."

"Er is een informatiebijeenkomst geweest die naar ons gevoel desastreus verliep. Niemand binnen het management toonde zich verantwoordelijk. We hebben dit ervaren als een vorm van minachting. Toen nader contact hierover met de directie en cliëntenraad op niets uitliep, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en het actiecomité opgericht.”

Het comité stelt zich ten doel om alles in het werk te stellen om, wat zij ‘een menselijk drama in Voorburg’ noemen, te voorkomen en eist dat de gedwongen verhuizing teniet wordt gedaan. Tevens wordt
de invloed van betrokken zorgverzekeraars onder de loep genomen om de medeverantwoordelijkheid voor deze trieste situatie vast te stellen. “Wij zullen pas stoppen als deze waanzin van tafel is geveegd en onze familieleden definitief in Het Anker mogen blijven.”

 

 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant