Het monumentale raadhuis in Leidschendam (foto: Wikipedia).
Het monumentale raadhuis in Leidschendam (foto: Wikipedia).

BAM bouwt ambtenarenhuisvesting

Actueel 53 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft BAM Utiliteitsbouw BV regio Den Haag opdracht verleend voor renovatie van het monumentale Raadhuis (RP1) in Leidschendam, alsmede voor renovatie en uitbreiding van het stadskantoor Koningin Wilhelminalaan 2 (KW2). Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim € 14 miljoen. BAM Utiliteitsbouw werkt de komende maanden het ontwerp verder uit en start in januari met de bouwwerkzaamheden. Het zal naar verwachting in december 2014 klaar zijn.

Momenteel is de binnendienst van de ambtelijke organisatie van gemeente Leidschendam-Voorburg gehuisvest op zes locaties. De gemeente brengt de huisvesting terug tot twee locaties, die beide voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van functionaliteit en duurzaamheid. Het monumentale Raadhuis is in 1940 gebouwd naar ontwerp van de bekende Nederlandse architect A.J. Kropholler (1881-1973), die geldt als een van de voormannen van de traditionalistische architectuurstroming.

Toekomstbestendig
Het ontwerp van RP1 is verzorgd door De Architecten Cie te Amsterdam, die zich met name heeft gericht op het restaureren en toekomstbestendig maken van het pand. In het verleden hebben meerdere architecten aan RP1 gewerkt met het resultaat dat er veel stijlen door elkaar lopen en dat de samenhang tussen bouwdelen op dit moment ontbreekt. De Architecten Cie brengt het aantal bouwstijlen terug tot twee: die van Kropholler en van prof.ir. A. van Kranendonk (1917-1991). Het bruto vloeroppervlak bedraagt circa 6.300 m2.

Uitbreiding

Het project KW2 betreft het renoveren/restaureren van het bestaande pand (circa 7.000 m2) en een uitbreiding met een extra vleugel (circa 3.000 m2), bestaande uit één ondergrondse parkeerlaag en vier kantoorlagen. Architectenbureau Kraaijvanger uit Rotterdam heeft in de architectonische uitwerking aansluiting gezocht bij de karakteristieke baksteenarchitectuur van Leidschendam-Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant