Het eerste koffertje werd uitgereikt aan baby Mathijs door wethouder Saskia Bruines (foto: Ap de Heus).
Het eerste koffertje werd uitgereikt aan baby Mathijs door wethouder Saskia Bruines (foto: Ap de Heus).

BoekStart voor baby's en ouders

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Woensdagmiddag 25 september was in de bibliotheek in Voorburg de feestelijke opening van BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor baby’s en hun ouders, in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Acht baby’s en hun ouders ontvingen een BoekStartkoffertje. Het eerste koffertje werd uitgereikt aan baby Mathijs door wethouder Saskia Bruines van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Wethouders Bruines benadrukte in haar toespraak het belang van (voor)lezen en had waardering voor het initiatief om in de gemeente Leidschendam-Voorburg te beginnen met BoekStart. Als kinderen op heel jonge leeftijd al in aanraking komen met boekjes, lezen of voorgelezen worden, dan hebben die kinderen daar de rest van hun leven profijt van. Niet alleen op school, maar ook tijdens het werkzame leven.

Wapperkids
Na de officiële handeling was het tijd voor ‘Wapperkids’, een activiteit voor de ouders en de baby’s. Kern van ‘Wapperkids’ is, dat ouders leren voor te lezen met gebaren. Dit ondersteunt de taalontwikkeling van het kind. Tot slot was er een rondleiding in de bibliotheek voor de ouders en de baby’s in de nieuw ingerichte BoekStart-afdeling.
Consultatiebureau. Tijdens het eerste contact met het consultatiebureau ontvangen de ouders van de gemeente een brief met daarbij een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen de ouders een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje en een cd met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek.

BoekStart in de bibliotheek
In de bibliotheeklocaties van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg zijn speciale BoekStart-hoeken ingericht op de jeugdafdeling. Hier zijn babyboeken voor baby's van 2-12 maanden te vinden, dreumesboeken voor kinderen tot 2 jaar, cd's met meezingliedjes, dvd's en opvoedboeken voor de ouders. BoekStart is een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek aan de Vliet, de gemeente Leidschendam-Voorburg en Jeugdgezondheidszorg  Zuid-Holland West.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant