Afbeelding

WOeJ ondersteunt mantelzorgers

Actueel 51 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De ondersteuning voor mantelzorgers en de inzet van zorgvrijwilligers wordt in de gemeente Leidschendam-Voorburg vanaf 2014 uitgevoerd door Stichting WOeJ (Stichting Welzijn Oud en Jong).

“Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de dienstverlening aan mantelzorgers en zorgvrijwilligers vanaf 2014 bij deze organisatie in goede handen is,” geeft Lucia Tielen, directeur-bestuurder van Stichting Rondom Mantelzorg aan. “Wij gaan ervan uit dat de kwaliteit van de huidige dienstverlening is gewaarborgd bij WOeJ.”

Ook de directeur van WOeJ, Jan van der Werf, is content dat mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning binnen hun dienstverlening gaat vallen: “WOeJ biedt een uitgebreid pakket aan welzijnsactiviteiten voor inwoners van Leidschendam-Voorburg. De ondersteuning aan mantelzorgers past daarom ook goed binnen ons eigen dienstenpakket.”

Samenwerking
Al vele jaren verzorgt Stichting Rondom Mantelzorg in Leidschendam-Voorburg de ondersteuning aan mantelzorgers. De laatste anderhalf jaar middels een intensieve samenwerking met WOeJ en gehuisvest vanaf diverse locaties van WOeJ.

Ondersteuning wordt geboden in de vorm van informatie en advies, individuele begeleiding, ondersteunen bij het eigen sociale netwerk (netwerkcoaching), themabijeenkomsten, cursussen en de Dag van de Mantelzorg. Daarnaast verzorgt de stichting de inzet van vrijwilligers bij mensen met beperkingen thuis. Tijdens momenten dat een vrijwilliger aanwezig is, hebben mantelzorgers dan even tijd voor zichzelf en kunnen zij daardoor de zorg langer vol houden.

Overdracht
Stichting Rondom Mantelzorg blijft mantelzorgers tot het einde van dit jaar nog ondersteunen op de gebruikelijke manier. Tot 2014 verandert er voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers in Leidschendam-Voorburg niets en kunnen zij gewoon gebruikmaken van de dienstverlening door Stichting Rondom Mantelzorg.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 8 november in wijk- en dienstencentrum Oranjehoek, zal de overdracht op symbolische wijze plaatsvinden in aanwezigheid van de wethouder en de beide directeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant