Proefhuys opent | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Proefhuys opent

  •   72 keer gelezen   Actueel
Jochem Beijer en zijn partner Melanie openen zaterdag hun Proefhuys in Voorburg.
Jochem Beijer en zijn partner Melanie openen zaterdag hun Proefhuys in Voorburg.

Voorburg - Na ongeveer 4 jaar als sommelier te hebben gewerkt bij het kwaliteitsrestaurant Villa La Ruche in Voorburg vond Jochem Beijer het tijd om op eigen benen te gaan staan. Zaterdag 9 november opent hij zijn winkel Proefhuys aan de Van Schagenstraat 11 in Voorburg. Dé speciaalzaak voor wijn, kaas en noten.

Door Dick Janssen

Het Proefhuys is klaar voor de opening, komende zaterdag. Het is een mooie frisse winkel geworden met een notenbar, een mooie grote kast en een koelvitrine waarin kazen worden gepresenteerd. En uiteraard schappen met mooie wijnen. “Ik bied allerlei lekkernijen om van te genieten”, geeft Jochem aan. Sleutelwoorden voor de kersverse zelfstandig ondernemer zijn assortiment, kwaliteit, service en gastvrijheid.

Speciaal geselecteerde wijnen
Als sommelier, vinoloog/wijnkenner én –liefhebber is Jochem uiteraard uitstekend op de hoogte van de wijnen die er allemaal zijn. “Mijn specialiteit is om de wijn bij uitstek te kiezen bij een bepaald gerecht, een bepaalde kaas en/of noten. En andersom natuurlijk.”

Beijer verkoopt dan ook zowel wijn, kaas en noten. “We hebben ongeveer 100 verschillende wijnen, inclusief champagnes, sherry’s en port”, vertelt Beijer. Deze zijn door hem persoonlijk geselecteerd. “Uit een grote diversiteit aan druivenrassen. Ik heb een zeer breed assortiment wijnen, afkomstig uit de hele wereld. Dus niet alleen uit specifieke wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje, maar bijvoorbeeld ook uit Zuid-Afrika, Australië en Zuid-Amerika”, aldus Beijer.

Proefhuys biedt elke maand twee maandwijnen; een rode en een witte, of een witte en een rosé, afhankelijk van het seizoen. Deze worden dan verkocht voor €6,- per fles, of €30,- voor een doos.

Heerlijke noten en kazen
In de speciaalzaak zijn verder ook verschillende soorten heerlijke noten en kazen verkrijgbaar. Van jong belegen tot overjarige kaas, Hollandse kaas, harde en halfharde kazen, maar ook roodflora kazen, blauwschimmelkazen, witschimmelkazen en geiten- en schapenkaas.

“Ons bijzondere assortiment kazen omvat zowel bekende soorten als brie, camembert en Reblochon, maar ook speciale soorten zoals Pouligny Fermier AOC en Etivaz. Daarnaast hebben wij ook tijdelijk verkrijgbare kazen zoals Vacherin, die alleen in de herfst en winter wordt gemaakt. Harde kaas verder die ideaal is voor kaasfondue, of halfharde kaas die goed geschikt is voor ovenschotels”, vertelt Beijer. “In totaal hebben we, denk ik, zo’n 50 tot 60 versschillende kazen. En natuurlijk allerlei soorten noten die heerlijk zijn bij de borrel.”

Cadeaus
Proefhuys is ook bij uitstek een zaak om een leuk en lekker cadeau voor iemand te kopen. “Leuk om te geven, lekker om te krijgen”, gooit Beijer er maar eens een slogan uit. Geschenkpakketten die helemaal zelf samengesteld kunnen worden met allerlei lekkernijen uit de winkel. Maar ook met diverse accessoires, zoals wijnopeners, wijnkoelers, kaasplanken, kaasmesjes en notenschaaltjes.

“En uiteraard alles in een feestelijke verpakking naar keuze”, zegt Beijer. Vooralsnog houdt Beijer het bij wijn, kaas en noten, maar hij is wel van plan het assortiment uit te gaan breiden, afhankelijk van de vraag bij klanten naar bepaalde producten.

Jaren naartoe gewerkt
Beijer heeft er veel zin in om met zijn nieuwe zaak te gaan beginnen. “Daar heb ik jaren naartoe gewerkt. En nu deze locatie in het oude centrum van Voorburg beschikbaar kwam, is het er eindelijk van gekomen.”

Eerst zal hij voornamelijk alleen in de zaak staan, maar hij zal af en toe ook geholpen worden door zijn partner Melanie, die wellicht in de toekomst ook in de zaak komt. De zaak is geopend op dinsdag woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

“En we hebben een online webshop waar je altijd terecht kunt”, vult Beijer aan. Dat is www.proefhuys.nl. Meer info via tel. 070-3872458 of e-mail: info@proefhuys.nl.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>