Het voltallige College bij Hospice Het Vliethuys (foto: Bakker Communicatie).
Het voltallige College bij Hospice Het Vliethuys (foto: Bakker Communicatie).

College onder indruk hospice

Actueel 84 keer gelezen

Voorburg - Het College van Burgemeester en Wethouders bracht een bezoek aan hospice Het Vliethuys, dat sinds juni in een nieuwe locatie aan de Voorburgse Fonteynenburghlaan is gehuisvest.

Het gaat om een nieuwbouwproject in de voormalige polikliniek van het Diaconessenhuis waarin acht nieuwe kamers voor de bewoners zijn ondergebracht en modern zijn ingericht. Naast burgemeester Hans van der Sluijs waren de wethouders Saskia Bruines, Heleen Mijdam, Marcel Houtzager,Gregor Rensen en Peter van Ostaijen onder de indruk van de nieuwbouw, de huiselijke sfeer die de inrichting uitstraalde en de zorg die werd verleend aan mensen die nog maar kort te leven hebben.

Aangenaam
“Het was een aangenaam, nuttig en constructief gesprek,'' zegt toekomstig bestuursvoorzitter Willy Blonk. “De leden van het College lieten zich, naast de nieuwbouw, over de door ons geboden zorg en ondersteuning op de hoogte stellen. De wensen en behoeften van onze bewoners staan centraal. Tevens bieden we ondersteuning aan familie, vrienden en bekenden."

"Het hospice geeft de bewoners een bijna thuis, een plek waar men een gevoel van warmte, veiligheid en betrokkenheid ervaart. Het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en niet lang meer te leven hebben en niet meer in staat zijn om in hun eigen huis te wonen. Hun levensverwachting is minder dan drie maanden.''

Nog geld nodig
"We hebben overigens nog veel geld nodig om diverse aanpassingen en praktische verbeteringen te realiseren", zegt hoofdcoördinator. Joke Campo. “We hopen dat mensen ons hiervoor steunen met een donatie. Onze bankrekening hiervoor is 12.76 49.077 ten name van het Vliethuys". Nadere informatie op www.hetvliethuys.nl.

Uit de krant