Uit de hand gelopen profielwerkstuk

Actueel 63 keer gelezen

Toen Bobbiaan van Mierlo en Glenn van Haaster (beide 17 jaar) op school hoorde dat zij een profielwerkstuk moesten maken, wisten zij het gelijk “wij gaan geen saai papierwerk inleveren.” dat gaan ze ook zeker niet doen. Bob en Glenn produceren namelijk een theatershow.

''Het begon allemaal met een klein ideetje, een theatershowtje, daarbij komt niet zoveel kijken.'' verteld Bobbiaan. Daar hadden ze zich echter flink in vergist. Na wat gesprekken met theaters hebben ze uiteindelijk gekozen om twee voorstellingen te gaan spelen in Theater aan het Spui aan het Spuiplein in Den Haag.

Op woensdagmiddag 4 december om 14.00 en 16.00 gaat het spektakel zich afspelen. ''We hebben besloten om een theatershow te maken van een bestaande Tv-serie die ik dit jaar voor het eerst zelf produceer: De Pieten Soap,'' zegt Glenn.

De Pieten Soap is een TV-programma waarin de avonturen van Piet Carlo, Pablo en Maaike te volgen zijn, maar nu zijn ze dus ook gewoon live op het podium te zien! De Pieten Soap Live is een interactieve theatershow, vol gezellige liedjes en gekke opdrachten met de zaal.

Bobbiaan vertelt: ''We zijn begonnen met een script te schrijven en een soort business plan op te stellen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een theater en zijn we druk met de marketing aan de slag gegaan. Ondertussen werd er hard gerepeteerd en de liedjes geschreven. Oh, en de reserveringen verwerken we ook nog allemaal zelf.”

De tv-serie wordt op RegioTV InfoThuis, iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondag om het uur uitgezonden. In de week van 5 december wordt de soap herhaald op Midvliet TV, en op 4 en 5 december zendt om 16:00 TV West de hele Pieten Soap ook nog eens uit.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.depietensoap.nl. Daar zijn ook alle afleveringen terug te kijken.

Uit de krant