Afbeelding

Bejaarde getild door klusjesmannen

Actueel 32 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bij een woning aan de Looierslaan te Leidschendam verscheen op dinsdag 26 november omstreeks 14.00 uur een blauw busje met 3 'klusjesmannen' in een soort blauw uniform met witte opdruk. De mannen vertelden de bewoner, een 90-jarige vrouw, dat er iets mis was met de dakpannen van de woning.

Voordat men er erg in had stond er al één van de mannen op een ladder tegen de woning aan. De bewoner gaf aan dat het die dag niet uitkwam en of men woensdag terug wilde komen. Dat was geen probleem, maar er moest wel eerst betaald worden.

Eén van de mannen haalde een (soort) mobiel pinapparaat tevoorschijn en de bewoner toetste de pincode in. Later bleek er een flink bedrag van de rekening te zijn afgeschreven.

Heeft u informatie over de beschreven mannen of het busje neem dan contact op met de politie via tel. 0900-8844.

Overigens dient u bij betaling met elektronische apparatuur altijd op uw hoede te zijn en al helemaal aan de deur. Men skimt uw pas of maakt er een kopie van. Er zijn inmiddels meerdere aangiften bekend van oplichters die deze handelswijze toepassen. Let er ook op dat u altijd uw eigen pas terugkrijgt.

Uit de krant