Wethouder Heleen Mijdam reikte de prijs uit aan Janelle Moerman en Peter van der Ploeg van Hofwijck (foto: Alex van Vliet).
Wethouder Heleen Mijdam reikte de prijs uit aan Janelle Moerman en Peter van der Ploeg van Hofwijck (foto: Alex van Vliet).

Monumentenprijs uitgereikt

Actueel 88 keer gelezen

Voorburg - Gisteren is de Monumentenprijs 2013 uitgereikt aan de directie van Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg. Hofwijck ontvangt de prijs vanwege de geslaagde restauratie van het zeventiende-eeuwse monument, de beroemde buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens.

De Monumentenprijs 2013 werd door wethouder Heleen Mijdam (Monumenten en cultuurhistorie) van Leidschendam-Voorburg uitgereikt aan de directie van Huygensmuseum Hofwijck Janelle Moerman en Peter van der Ploeg.

Niet alleen het pand werd gerestaureerd, ook de grisailles, de beroemde grijsschilderingen aan de buitenzijde, werden vernieuwd. Daarmee heeft het huis weer hetzelfde aanzicht als in Constantijn’s tijd.

Een deel van de restauratie, onder meer de okergele luiken, is gerealiseerd door de financiële bijdrage van diverse fondsen, ook de Vereniging Hofwijck leverde een belangrijk aandeel.

Voor de vernieuwing van de grisailles is crowdfunding ingezet; particulieren, bedrijven en plaatselijke fondsen maakten de grisailles mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant