Mark Rutte nam het werkstuk in ontvangst (eigen foto).
Mark Rutte nam het werkstuk in ontvangst (eigen foto).

Profielwerkstuk voor Mark Rutte

Actueel 227 keer gelezen

Leidschendam - Jason van der Helm overhandigde zaterdag 21 december zijn profielwerkstuk over de VVD aan Mark Rutte. De minister-president was vrijdag nog in Brussel voor de Europese top en op zaterdagochtend was hij bereid om het profielwerkstuk van de net 18 geworden Jason van der Helm in ontvangst te nemen.

Bij Rimmelzwaan Hairstyling Leidschendam, waar de premier zijn haar liet knippen, vond deze overhandiging plaats. Van der Helm heeft voor zijn werkstuk geruime tijd proberen te achterhalen waarom de VVD de grootste partij van Nederland kon worden.


Hiervoor interviewde Van der Helm o.a. VVD-ereleden Hans Wiegel & Frits Bolkestein. Ook minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten, minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen en minister van Wonen en Rijksdienst Stef Blok werden geïnterviewd.


Naast hen verschenen nog vele andere kopstukken voor een interview. Van der Helm sprak voordat de overhandiging plaatsvond geruime tijd met de premier. Rutte leek zeer enthousiast te zijn over het werkstuk.


Ook vond de premier het erg leuk om foto’s terug te zien uit de tijd dat hij voorzitter was van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD. Jason van der Helm is lid van de VVD & JOVD. Hij zit in 6 Atheneum op het Dalton Voorburg.

Uit de krant