Longboards van Inconcrete Boardshop

Actueel 401 keer gelezen

Forepark - Iets dat je leuk vindt ontwikkelen maar dan in een andere context. Dat is de basis van het bedrijf Inconcrete Boardshop, sinds kort gehuisvest in het Forepark. "Met onze roots in de surfscene zijn wij onder de naam Durke's Longboards in 2006 begonnen met het maken van skateboards en longboards", vertelt Peter van Dijk van Inconcrete Boardstore in zijn werkplaats. "Puur als hobby om op straat te kunnen surfen als er weer eens geen golven zijn." Dit is uitgegroeid tot een bedrijf waar elk jaar honderden boards met de hand worden gemaakt en verkocht aan starters en ervaren skaters en surfers.

Peter is het bedrijf gestart met zijn vriend Dirk in een oude zeecontainer aan het strand van Scheveningen. "Dirk moest voor zijn studie Industrieel Product Ontwerper, iets ontwerpen dat hij leuk vindt maar dan in een andere context. Wij surfen allemaal. Een longboard bestond al, maar het board dat Dirk ontwierp is gemaakt van bamboehout en daarom ecofriendly."

Wat begon als een soort hobbyproject is inmiddels uitgegroeid tot een echt bedrijf. Niet meer vanuit een zeecontainer, maar in een mooi pand aan de Oude Middenweg 231-V. "Er is in de loop der tijd best veel veranderd. Zo is er naast de werkplaats ook een winkel en een online shop bij gekomen waar we alles verkopen op het gebied van skate- en longboards. Wat niet veranderd is, is de passie om met bamboe hele mooie dingen te maken. Dus geen productie in China; nog steeds wordt elk board bij ons in de werkplaats in het Forepark met de hand gemaakt."

Artistieke prints
Naast zijn passie voor het maken van de longboards is Peter ook een gepassioneerd ondernemer. Dirk besloot na en paar jaar longboards maken een andere weg in te slaan. Als eenmansbedrijf is Peter continu op zoek naar samenwerkingsvormen om zijn bedrijf verder te helpen. Deels onder druk van de crisis maar zeker ook vanuit zijn eigen drive komt hij tot creatieve ideeën.

Zo werkt hij momenteel samen met kunstenaar, Paco Raphael, die de longboards voorziet van prachtige prints. Een longboard wordt zo een artistiek product. "De longboards kunnen voorzien worden van elke gewenste print. Al wil je er een liefdesbrief op laten printen, dan kan dat."

Durke's Handcrafted Boards
Boven de werkplaats bevindt zich de skate- en longboard shop. "Je komt bij ons binnen in de werkplaats. Gewoon tussen de pooldecks, de surfboards, het bamboe, en de houtsnippers. Hier maken we al sinds 2006 het custom board merk Durke's Handcrafted Boards.

In de winkel zijn meer dan 250 verschillende skate en longboards te vinden van merken als Real, Almost, Krooked, Vision, Loaded, Arbor, Riviera, Opiate, Earthwing, Landyachtz, Independent, Thunder Santa Cruz en meer."

Board testen
Belangstellenden zijn altijd welkom om boards te testen. "Is het je eerste skate of longboard dan kan je ook langskomen voor een mini clinic. Wij helpen je even op weg met de eerste meters. Het is hier in het weekend een gezellige drukte. Dan wordt er voor de deur van alles uitgeprobeerd."

Verder is het ook mogelijk om je eigen board te maken in de werkplaats. Meer informatie over Inconcrete Boardstore is te vinden op www.inconcrete.nl. Het bedrijf bevindt zich aan de Oude Middenweg 231-V in het Forepark, Den Haag, tel. 070 752 28 08.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant