Juf Gitta met de jongens van groep 3 tijdens het kerstdiner (foto: Iris Kaiser).
Juf Gitta met de jongens van groep 3 tijdens het kerstdiner (foto: Iris Kaiser).

Afscheid juf Gitta

Actueel 52 keer gelezen

Leidschendam - Na ruim 23 jaar werkzaam te zijn geweest op OBS De Margriet nam juf Gitta Salters voor de kerstvakantie afscheid van het team en de leerlingen.

Gitta volgde op latere leeftijd de PABO en ging na het behalen van haar diploma werken op De Margriet in Leidschendam. In alle jaren dat zij hier werkzaam was, heeft zij van alles gedaan. Lesgeven in de groepen 3 t/m 8, combinatiegroepen draaien en lesgeven aan leerlingen van de plusklas.

Het enige dat zij niet heeft gedaan, zo vertelde ze tijdens haar afscheid, is lesgeven aan de kleuters. Vrijdag 12 december nam het team al informeel afscheid van haar, met een etentje en een creatieve activiteit. Haar laatste werkweek was een drukke, maar gezellige week met het kerstdiner en op vrijdag 19 december het afscheid nemen van alle leerlingen en hun ouders.

Ook Francis van Dijk kwam nog even langs, de collega waarmee zij jaren groep 3 heeft gedraaid. Gitta gaat nu genieten van haar pensioen, waarin zij vast veel tijd zal besteden aan het onderhouden van haar nieuwe volkstuin.

Uit de krant