De bewoners menen dat de ‘enorme kast’ de schoonheid en charme van het plein aantast.
De bewoners menen dat de ‘enorme kast’ de schoonheid en charme van het plein aantast.

Bewoners Eemplein niet blij

Actueel 18 keer gelezen

Voorburg - Bewoners van het Eemplein in Oud-Voorburg zijn niet blij met een door de KPN geplaatste kast op hun plein. De bewoners menen dat de ‘enorme kast’ de schoonheid en charme van het door hen zo geliefde plein aantast.

“Bij de plaatsing is geen rekening gehouden met punten waar de gemeente wel rekening mee had moeten houden, namelijk de bescherming van de groenvoorziening en de bescherming van het uiterlijk aanzien van de omgeving”, aldus Berthie de Zwart namens bewoners en wijkvereniging.

“Het Eemwijkplein is gebouwd tussen 1926 en 1929 en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, waarbij gedacht moet worden aan de Amsterdamse School.”

De bewoners van het pleintje staan op hun achterste benen en samen met wijkvereniging Oud Voorburg hebben zij al op allerlei manieren onze verontwaardiging bij het gemeentebestuur laten blijken. Daarop is de kast naar achteren verplaats en heeft men toegezegd, dat de zeer lichte en in het oog springende kast groen geschilderd zal worden.

“Wij zien dit meer als een doekje voor het bloeden”, zegt De Zwart. “Het ergste is dat er een aantal zeer geschikte alternatieve locaties is, maar men wil hier geen rekening mee houden. Wij voelen ons overvallen en begrijpen niet waarom er niet vooraf overleg is geweest. Over deze werkzaamheden is geen enkele vorm van communicatie geweest. Het vervangen van kabels en leidingen is het probleem niet maar het plaatsen van zo’n enorme kast vraagt expertise bij het kiezen van de locatie.”

Uit de krant