Afbeelding

Babbeltrucs in Voorburg

Actueel 97 keer gelezen

Voorburg - Vrijdagmiddag hebben een man en twee vrouwen voorbijgangers misleidt door middel van babbeltrucs. Tussen 12.45 en 15.15 werden op de Overburgkade, Jacob van de Eyndestraat en Albert Verweystraat drie willekeurige mensen aangesproken.

Aan de slachtoffers werd vervolgens de weg naar het ziekenhuis gevraagd. Als dank werden de slachtoffers omhelst en gekust op de hand. De verdachten gebruiken deze methode om de slachtoffers van sieraden te ontdoen. In Voorburg mislukten de babbeltrucs, maar in Den Haag werd de halsketting van een slachtoffer weggenomen. De verdachten hadden alle drie een Oost-Europees uiterlijk. De man had een fors postuur en zwart krullend haar. Een van de vrouwen was tussen de vijftig en zestig jaar oud, zwaar gebouwd en had opvallende gouden tanden. De andere vrouw was beduidend jonger, ongeveer 18 à 20 jaar oud, had een mager postuur en blond/bruin haar tot op de schouders. Het trio reed in een lichtkleurige Mercedes, een ouder groot model met een witte kentekenplaat.

Pas op!
Mocht u iets dergelijks overkomen, loop dan onmiddellijk weg en bel 112. Waarschuw ook uw (groot)ouders. Zij zijn vaak vatbaarder voor dergelijke babbeltrucs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant