Start van het inmiddels stilgelegde plan voor Duivenvoorde (archieffoto).
Start van het inmiddels stilgelegde plan voor Duivenvoorde (archieffoto).

Assistentie voor Enquêtecommissie Duivenvoorde

Actueel 80 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Enquêtecommissie grondexploitatie Duivenvoordecorridor zal zich laten bijstaan in haar werkzaamheden door het onderzoeksbureau Necker van Naem. Dit bureau zal onderzoek verrichten vanuit vier invalshoeken: Inrichting gebiedsontwikkeling, informatievoorziening van college naar raad, besluitvormingsproces en samenspel ambtelijke organisatie, college en raad en advies voor het vervolg en aanbevelingen voor een toekomstig adequaat grondbeleid. 

Het onderzoek is opgedeeld in een aantal stappen, waaronder feitenonderzoek, interviews en openbare verhoren. Naar verwachting wordt het onderzoeksrapport nog vóór het zomerreces aan de raad aangeboden.

Deze aanpak van de Enquêtecommissie vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg tot het instellen van een raadsenquête naar aanleiding van een groot geprognotiseerd verlies op de grondexploitatie van het plan Duivenvoordecorridor.

Met het oog op de raadsvergadering van 3 maart 2015 heeft de Enquêtecommissie een eerste tussenrapportage met een plan van aanpak naar de raad gestuurd. De commissie stelt aan de raad voor om de scope van het onderzoek uit te breiden naar de periode vanaf 2002.
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant