Directeur Rob Trouwborst ontvangt als eerste installateur het OK CV-certificaat van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.
Directeur Rob Trouwborst ontvangt als eerste installateur het OK CV-certificaat van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.

Minister Blok zet Rob Trouwborst in het zonnetje

Actueel 134 keer gelezen

Voorburg - Installatiebedrijf Rob Trouwborst uit Voorburg is het eerste installatiebedrijf in Nederland dat het nieuwe kwaliteitslabel OK CV mag voeren. Ok CV is een kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig stoken.

Minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst reikte woensdag 25 februari het eerste OK CV-certificaat uit aan directeur Rob Trouwborst. OK CV moet het aantal ongevallen met verwarmingsketels verminderen en cv-installaties tegelijkertijd zuiniger maken.

Directeur Rob Trouwborst: "We zijn trots dat we als eerste installateur het kwaliteitslabel OK CV mogen voeren. Alleen installatiebedrijven die aan strenge eisen voldoen, mogen met het label werken Onze Energie Service Specialisten hebben een intensieve opleiding gevolgd en kunnen daardoor het onderhoud exact uitvoeren volgens de voorschriften van de fabrikant.

Voor maximale veiligheid meet hij bovendien de CO- en CO2-waarden. Bovendien geven wij een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van de cv-ketel. Onze klanten kunnen dus vertrouwen op een cv-ketel die goed, veilig en energiezuinig werkt."

De Energie Service Specialist wordt zelf ook gecontroleerd. Niet alleen moet hij over een speciaal diploma beschikken, de Stichting OK voor Installaties gaat met steekproeven ook na of het onderhoud van de cv-installatie volgens de regels plaatsvindt. Dat gebeurt met behulp van een landelijke databank waarin alle onderhoudsbeurten worden geregistreerd.

Uit de krant