Samen met Johan Kunst van de werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg/Konstancin Jeziorna werd de waterpomp onthuld (foto: Ot Douwes).
Samen met Johan Kunst van de werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg/Konstancin Jeziorna werd de waterpomp onthuld (foto: Ot Douwes).

Stadstuin Rusthout heeft waterspeelplaats en hotel

Actueel 205 keer gelezen

Leidschendam - Stadstuin Rusthout Leidschendam heeft nu een waterspeelplaats en een hotel. Zaterdag 14 maart is de waterspeelplaats in de Stadstuin Rusthout te Leidschendam in gebruik genomen.

De pomp die nodig was om het water op te pompen, is een cadeau van de werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg Konstancin-Jeziorna. In de Poolse partnerstad van Leidschendam-Voorburg is een bron waaruit op meer dan 1500 m diep geneeskrachtig water wordt opgepompt dat voor een gezond microklimaat zorgt waar bezoekers kunnen kuren. De pomp in stadstuin Rusthout pompt het water van ± 15 m diep omhoog.

Hotel
De stadstuin kreeg van de werkgroep ook 'Hotel Rusthout' cadeau, een insectenhotel. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst meer vlinders en wilde bijtjes de stadstuin kunnen bevolken. De waterspeeltuin is een unieke plek geworden waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en genieten. Via een parcours van boomstammen en kiezels loopt het water door de speeltuin en het 'blote voetenpad'. Dit zorgt voor een gezond speelklimaat en nodigt uit om lekker buiten te spelen. De kinderen konden dan ook niet wachten om zelf water op te pompen en als dat lukte leverde dat een enthousiaste lach op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant