Wethouder Saskia Bruines overhandigde een certificaat aan Van Vliet Buitenruimte (foto: Beguin Media Totaal/Anton van Riet).
Wethouder Saskia Bruines overhandigde een certificaat aan Van Vliet Buitenruimte (foto: Beguin Media Totaal/Anton van Riet).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Actueel 148 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Mensen met een beperking aan werk helpen, mantelzorgers ondersteunen maar ook: duurzaam inkopen of doneren aan een goed doel. Goede voorbeelden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Ze kwamen allemaal voorbij op 24 maart toen ondernemers, onderwijspartners en gemeente (Werkgeversservicepunt) samen in gesprek gingen over hoe zij hier met elkaar aan bij kunnen dragen. Wethouders Nadine Stemerdink (werk en inkomen) en Saskia Bruines (economie) reikten MVO-certificaten uit aan een aantal ondernemers die anderen inspireren het goede voorbeeld te geven.

Verschillende ondernemers kwamen aan het woord om collega-ondernemers op het gebied van MVO te inspireren. Met deze avond wilde de gemeente, in samenwerking met het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt Leidschendam-Voorburg, lokale ondernemers, bedrijven en organisaties uitdagen om ideeën, kennis en ervaring op het gebied van MVO te delen. Wethouder Economie, Saskia Bruines: "We kunnen veel van elkaar leren, door ervaringen te delen."

Kijken naar kansen
Ook de gemeente zelf is enthousiast ambassadeur van MVO. Stemerdink: "Wij vinden het belangrijk dat mensen met een grote(re) afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt aan de slag kunnen. We moeten kijken naar mogelijkheden en kansen, in plaats van beperkingen." Bruines: "Het moet ondernemers ook makkelijk worden gemaakt om voor MVO te kiezen.

Als zij belemmeringen zien, moeten die worden weggenomen." De gemeente zet zich ook in voor een goede startpositie op de arbeidsmarkt voor jongeren en biedt zelf stageplaatsen aan. Stemerdink: "Ik weet nog dat het voor mij ooit lastig was een stageplek te vinden. Maar die werkervaring heb je wel nodig als je de stap naar de arbeidsmarkt wil maken."

Menukaart MVO
Ondernemers, bedrijven en instellingen kunnen de menukaart MVO met tips, suggesties en ideeën opvragen via werkenismeedoen@leidschendam-voorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant