De groep 'Japangangers' bij het clubgebouw in Voorburg.
De groep 'Japangangers' bij het clubgebouw in Voorburg.

Scouts St. Maarten Hildegard naar Japan

Actueel 216 keer gelezen

Voorburg - Twaalf jeugdleden en drie stafleden van scoutinggroep Sint maarten Hildegard gaan eind juli naar Japan om deel te nemen aan de Wereld jamboree.

De Wereld Jamboree is een kamp voor scouts van over de hele wereld, dat één keer per vier jaar georganiseerd wordt. Er doen ongeveer 30.000 scouts aan mee uit ongeveer 150 landen. De scouts uit de hele wereld kamperen op hetzelfde terrein, leren elkaar kennen, merken de cultuurverschillen en je ondervinden ook, dat het geweldig is om zo tien dagen samen te leven en activiteiten te doen.

Een gedegen en plezierige voorbereiding gaat vooraf aan deze reis. Ruim een jaar geleden hadden de jeugdleden, verdeeld over 2 troepen, hun eerste voorbereidingsweekend. Zij leerden de andere deelnemers en de staf van hun troep kennen. In mei is het laatste voorbereidingsweekend. Dit is het weekend dat alle Nederlandse deelnemers en stafleden bij elkaar komen en een soort mini jamboree mee maken in Ommen.

Voorafgaand aan de Wereld Jamboree is er een voorreis om kennis te maken met de cultuur en het land. Er wordt hierbij o.a. gebruik gemaakt van home hospitality. De scouts verblijven een paar dagen bij een Japans gezin. Het is een bijzondere ervaring voor alle leden. De Wereld Jamboree een geweldige ervaring voor de leden: samen met je troep geniet je van de ontmoetingen en uitdagingen en verleg je samen grenzen.

Kijk voor op www.smhg.nl voor meer indrukken of kom eens langs tijdens een opkomst in Clubgebouw Haesburg aan de Veurselaan 15 in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant