Len den Hollander (9) en schooldirecteur Joost Heemskerk tonen de opbrengst van de loterij.
Len den Hollander (9) en schooldirecteur Joost Heemskerk tonen de opbrengst van de loterij.

Basisschool Emmaüs naar Deltawerken

Actueel 485 keer gelezen

Leidschendam - De leerlingen van groep 6D van samenwerkingsschool Emmaüs hebben middels een loterij, met door de Leidschendamse middenstand beschikbaar gestelde prijzen, zelf het geld bij elkaar gebracht voor een studiereis naar Neerlands trots, de Deltawerken.

Tijdens een les over de Deltawerken ontstond onder de leerlingen het idee om deze ook daadwerkelijk met de hele klas te bezoeken. Omdat de extra studiereis buiten het reguliere budget viel, hebben de leerlingen zelf het geld bij elkaar gebracht door het organiseren van een loterij.

Len den Hollander (9 jaar), één van de leerlingen van groep 6D en initiatiefnemer van de loterij, heeft het idee aan de schooldirecteur gepresenteerd en na diens goedkeuring de Leidschendamse middenstand benaderd, die gul gaf. Onlangs zijn de prijzen verloot en is de opbrengst van de loterij bekend gemaakt.

De leerlingen van groep 6D hebben met hun gezamenlijke inspanningen 874 euro bij elkaar weten te brengen en kunnen op studiereis. Tijdens de loterij ontving Len van de schoolleiding volkomen onverwacht een extra beloning voor zijn initiatief: samen met een klasgenootje mag hij in een klein vliegtuigje een rondvlucht over de Deltawerken maken om ze zo nog beter te kunnen bekijken, te filmen en aan de klas te laten zien. Ook die rondvlucht is spontaan ter beschikking gesteld.

Het aanbod kwam via een geënthousiasmeerde mededeelnemer van de cursus 'Vaardigheden voor kinderen in de 21ste eeuw', waar schooldirecteur Joost Heemskerk ter illustratie had verteld over Len's initiatief. De loterij is letterlijk een schoolvoorbeeld gebleken van de vaardigheden die zo belangrijk zijn voor kinderen in de 21ste eeuw: wees vindingrijk, neem initiatief, deel, werk samen en heb geloof in eigen kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant