Afbeelding

Dag theaterplezier kinderen in meivakantie

Actueel 386 keer gelezen

Voorburg - In Theater Ludens wordt binnenkort voor het eerst TheaterKarwei georganiseerd. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen midden in de meivakantie, op 4 of op 6 mei, een hele dag lang theaterplezier beleven.

In één dag gaan de kinderen samen een toneelstuk instuderen, decors en kostuums maken en tot slot een voorstelling geven. De dag bestaat uit vier onderdelen: muziek/zang, dans, toneelspel en decor/kostuums. De kinderen zijn vanaf 8.30 uur welkom. De kinderen worden in groepen verdeeld en starten met een van de onderdelen, waarna er wordt gerouleerd totdat iedereen alle disciplines heeft gehad. Tussen de middag wordt een gezonde lunch verzorgd. In de loop van de middag vinden repetities plaats en tot slot volgt er rond 16.00 uur een voorstelling van een half uur, die uitmondt in een pizzafestijn. Ouders, opa's, oma's en broertjes en zusjes zijn welkom om daarbij te komen kijken.

Verhaal
Het verhaal/script voor de voorstelling blijft nog even een geheim. Het is zelfgeschreven door Stef Feld van de Toneelgroep Vest die regelmatig optreedt in Haaglanden, waaronder ook in Theater Ludens. Hélène Doornebal van Atelier Helen en Zoe Reddy begeleiden het maken van de kostuums en decors, Erlijn Bakker schrijft de liedjes en neemt de muziek en zang voor haar rekening, Mira Moreno van Dans aan de Vliet verzorgt het onderdeel dans en Stef Feld en Ernst Zoutenbier het (toneel)spel. Alle genoemde begeleiders zijn bevoegde vakdocenten met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Doedag
TheaterKarwei is een initiatief van, en wordt georganiseerd door, Stichting Trias, Stichting Dans aan de Vliet, Atelier Hélène, Toneelgroep Vest, en stichting Theater Ludens. "Het is echt een doedag. En als het een succes is gaan we het zeker ook in andere schoolvakanties herhalen", aldus Stef Feld. "En mogelijk dat het dan nog wordt uitgebreid met meer disciplines, zoals foto, film een verslag maken enz." Ernst Zoutenbier voegt toe: "De kids hebben even een dagje iPadvrij." Rogier Helwig van Ludens: "Het moet gewoon leuk zijn en een lekker creatieve dag. Er gebeurt momenteel gewoon te weinig op cultureel gebied, sinds het wegbezuinigen van de Trias in Leidschendam-Voorburg. Al zie ik het wel positief in met de nieuwe cultuurvisie." Theaterkarwei wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg en de sponsors bouwmarkt Karwei en Domino's Pizza.

De geheel verzorgde dag, van 8.30 tot 17.00 uur kost €32,50 (met Ooievaarspas €16,25), inclusief een lekkere gezonde lunch, limonade en pizza tot slot. Er kunnen per dag 50 kinderen terecht. Meer informatie en inschrijven kan op www.theaterludens.nl/theaterkarwei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant