Afbeelding

Sigarettendieven in kraag gevat

Actueel 95 keer gelezen

Voorburg - Mede dankzij alert reagerende getuigen kon de politie zaterdagochtend twee Rijswijkse jongeren van 18 jaar aanhouden die hadden ingebroken bij de Bruna aan het Koningin Julianaplein. Twee mededaders wisten te ontkomen.

Omstreeks 01.40 uur bleek dat een ruit van de toegangsdeur van de winkel werd verbroken en dat circa vier jongeren het pand betraden en vrijwel kort daarop weer naar buiten kwamen. Daarbij droegen de inbrekers enkele grote zakken of kussenslopen met daarin de vermoedelijke buit. Het viertal stapte daarop in een auto en reed weg.

Achtervolging
Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in naar de vluchtende inbrekers. Enkele agenten gingen ter plaatse en andere zochten in de omgeving naar de auto waarvan inmiddels ook het kenteken bekend was. Een surveillance eenheid zag het bewuste voertuig rijden. Er volgde een korte achtervolging die eindigde nabij de Barbarsonstraat in Voorburg. Daar verlieten de mannen het voertuig en renden weg. Na een zoekactie waaraan ook politiehonden deelnamen, konden twee verdachten worden aangehouden. In de auto, die overigens van diefstal afkomstig was, lagen dekbedovertrekken met een zeer grote hoeveelheid sigaretten. De twee verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek naar de andere twee inbrekers voort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant