Met een klap op de gang opende de burgemeester de Beursvloer aan de Vliet (foto: Ap de Heus).
Met een klap op de gang opende de burgemeester de Beursvloer aan de Vliet (foto: Ap de Heus).

Bijzondere matches tijdens Beursvloer aan de Vliet

Actueel 507 keer gelezen

Wat een spektakel was het in het altijd zo rustige Rivierduinen van GGZ Haagstreek op het terrein van voormalig Schakenbosch in Leidschendam. Ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties liepen door elkaar heen op zoek naar de juiste match en werden daarbij vol vuur aangestuurd door acteur en presentator Eric Bouwman. Matchmakers probeerden te ondersteunen bij het tot stand komen van mooie matches tijdens de Beursvloer aan de Vliet op donderdag 23 april.

Door Inge Koot

Handelen met gesloten beurzen. Daar gaat het om tijdens de Beursvloer aan de Vliet. Maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl bedrijven en serviceclubs dit vaak in huis hebben. Beide partijen kwamen donderdag samen op de Beursvloer. Nadat burgemeester Hans van der Sluijs om 17.15 uur een harde slag gaf op de gong begon het handelen. En dat leverde mooie en interessante matches op. "Denk out of the box en kom met creatieve en onverwachte aanbiedingen", was de tip van wethouder Bruines de voorzitter van de jury. De jury bepaalde aan het eind van de vijf kwartier handelen welke match het best aan deze criteria voldeed.

Mooiste match
Een driehoeksmatch tussen Schakenbosch, GroenTeam de Heuvel en atelier Juliette Pestel werd aan het eind van de avond uitgeroepen tot Mooiste Match van de tweede Beursvloer aan de Vliet. GroenTeam de Heuvel heeft een tuk tuk die zij gebruiken voor bijvoorbeeld het ophalen van compost. Deze laten zij oppimpen door kinderen met een licht verstandelijke beperking die verblijven op Schakenbosch. En zij doen dit onder begeleiding van kunstenares Juliette Pestel. Suzan de Jong en Annet Torbijn van GroenTeam de Heuvel, Jacqueline Roels van Schakenbosch en Juliëtte Pestel van het gelijknamige atelier namen de prijs, een jaarabonnement bij de kunstuitleen, vol trots in ontvangst.

Bijzonder
Maar er kwamen meer bijzondere matches tot stand. Ook Mariëlle Schoor van Het Krantje was aanwezig. Zij kwam tot een match met de Grenshoeve, een sociale onderneming in oprichting voor therapeutische arbeidsplekken met als doel terugkeren naar de samenleving. "Wij gaan deze organisatie publiciteit aanbieden", vertelt Mariëlle. "Ik vind het zo leuk dat een oud-patiënt van deze stichting hielp met het tot stand komen van deze match." Ook Slimme Boefjes, die kraampakketten maakt uit ingezamelde babybenodigdheden, kreeg redactieruimte toegezegd van Mariëlle. Ad van Ommen van het nieuwe sloepverhuurbedrijf 't Vaarhuys kwam met scoutingvereniging Hubertus Brandaan tot een match. De scoutingvereniging levert schippers en mag als tegenprestatie met de leiding varen in een van de sloepen.

Vijf wuppies
Organisatiebureau Ivents&Zo was erg in trek. Meerdere malen werd Ivonne de Natris omgeroepen door presentator Eric. "Ik heb zulke leuke matches gemaakt", vertelt Ivonne enthousiast. "Ik ga met muziekvereniging Forum Hadriani meedenken over de organisatie van een taptoe ter gelegenheid van hun 110-jarig bestaan. En daarbij ben ik tijdens die taptoe hun ladyspeaker. En scouting vereniging Pius XII ga ik ondersteunen bij de organisatie van de opening van hun nieuwe gebouw." Als tegenprestatie krijgt zij vrijkaarten voor het jaarlijks concert van de muziekvereniging en mag zij het gebouw of een zeilboot van de scouting een keer gebruiken. Aan het eind van de middag verliet Ivonne het gebouw met vijf wuppies op haar schouder.

Concrete afspraken
Bedrijven en organisaties die een match hebben bekrachtigden dit met een matchformulier. Notarisbureau Zwart & Partner ondertekende het formulier waarmee de match officieel was. Om een match te vieren ontvingen de beide partijen een Beursvloerwuppie. Uiteindelijk levert het onderhandelen 172 matches op. Alle deelnemers ontvingen een kopie van het matchformulier. Voor 1 juni moet dit leiden tot concrete afspraken die de Beursvloerorganisatie gaat volgen. Dit gaat nog een enorme klus worden voor het Beursvloerteam, bestaande uit Liselot Huisman en Laura Visser.

Mariëlle Schoor (r.) van Het Krantje heeft een match met Ingeborg van Kerkhof van Stichting Slimme Boefjes (foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant