Morgenmiddag zijn de oud-wethouders Houtzager en Mijdam zelf aan de beurt.
Morgenmiddag zijn de oud-wethouders Houtzager en Mijdam zelf aan de beurt.

Scheiding van zaken maakte project Duivenvoordecorridor lastig

Actueel 426 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Enquêtecommissie grondexploitatie Duivenvoordecorridor houdt op 21 en 22 mei openbare getuigenverhoren om in het openbaar zichtbaar te maken hoe de ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor heeft plaatsgevonden.

Uit het verhoor van de (huidige) gemeentesecretaris de heer B.J.D. Huykman is donderdagmiddag naar voren gekomen dat er een spanningsveld bestond tussen de wethouders Heleen Mijdam en Marcel Houtzager (VVD).

De heer Huykman had ook geadviseerd om één stuurgroep in het leven te roepen voor de grondexploitatie en inhoudelijke projectzaken, in plaats van deze zaken te verdelen over de twee portefeuillehouders, Houtzager en Mijdam. "Deze scheiding maakte het lastig", aldus Huykman. Tegen zijn advies in, kwam de stuurgroep er niet.

Verder werd de grondopbrengst veel te hoog ingeschat en werd een fout gemaakt bij de BTW-berekening van het project.

De Duivenvoordecorridor is een woningbouwproject op de grens van Leidschendam en Voorschoten, waar een serie 'buitenplaatsen' in de vorm van kapitale villa's gebouwd zou worden. Daarvoor is de nodige grond aangekocht. De verwachte grondopbrengst zal naar schatting echter bijna 16 miljoen minder zijn dan waar in de begroting rekening mee was gehouden.

Morgen vervolgen de verhoren van de commissie met de hoofdrolspelers: oud-wethouder Heleen Mijdam (13.00 uur) en oud-wethouder Marcel Houtzager (16.00 uur).

De getuigenverhoren vinden plaats in de raadzaal van Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74 in Voorburg en zijn openbaar toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant