Presentator Eric Bouwman, acteur Stephan Evenblij en moppentopper Jeroen Smits zijn de ambassadeurs van het festival (foto: PR).
Presentator Eric Bouwman, acteur Stephan Evenblij en moppentopper Jeroen Smits zijn de ambassadeurs van het festival (foto: PR).

Nieuw tweedaags festival in Park Vreugd en Rust

Actueel 239 keer gelezen

Voorburg - "Wij willen Leidschendam-Voorburg in beweging krijgen", zegt Dave Fisser, de enthousiaste organisator van het nieuwe evenement 'A Walk in the Park'. "Niet alleen op sportief gebied maar ook op cultureel en culinair gebied." Het nieuwe tweedaagse evenement vindt plaats op 30 en 31 mei in en rondom Park Vreugd en Rust.

Door Inge Koot

Samen met lokale ondernemers en verenigingen een bruisend cultureel en sportief evenement organiseren, dat is de wens van Dave. "Wij combineren een cultureel en sociaal evenement met een publieksevenement. Daardoor kunnen we het evenement bekostigen." Door het oprichten van de stichting, 'Leidschendam-Voorburg in Beweging' formaliseerde hij zijn idee. De gemeente verleende direct steun door het afgeven van de nodige vergunningen. Inmiddels hebben tientallen bedrijven en instellingen hun medewerking toegezegd en wordt het evenement georganiseerd in samenwerking met meerdere partijen zoals het Huygens Festival, Dansen aan de Vliet, WOeJ, Vrijwilligerspunt, Stichting de Koepelconcerten en Drumschool Voorburg.

Bekende ambassadeurs
Ook hebben drie uit Voorburg afkomstige bekende Nederlanders zich verbonden aan het festival. Presentator Eric Bouwman, acteur Stephan Evenblij en moppentopper Jeroen Smits treden op als ambassadeurs en hebben ook een rol. Jeroen Smits presenteert het muziekpark op zaterdag, Eric Bouwman doet dat tijdens de spinningmarathon en verzorgt de prijsuitreiking en Stephan Evenblij is presentator tijdens het theaterpark op zondag.

Sport en cultuur
Het tweedaags evenement bestaat uit sport, cultuur en culinaire onderdelen. Op creatieve manier wordt van verschillende faciliteiten op meerdere momenten gebruik gemaakt om zo zoveel mogelijk de kosten binnen de perken te houden. Zo is het park bij brasserie De Koepel zaterdag ingericht als sportpark en zondag als cultuurpark. De zaterdag begint met een bootcamp en een brunch waarna het park vervolgens gebruikt wordt voor allerlei bijzondere sportieve activiteiten. Heel bijzonder vindt Dave de meezingbrunch voor ouderen die op zondag vanaf 12.00 uur wordt georganiseerd in samenwerking met WOeJ. "Ouderen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website. Maar ook in de verzorgingshuizen liggen lijsten klaar waarop de ouderen zich kunnen inschrijven."

De Kraaien
Na de brunch kunnen de ouderen nog een bezoek brengen aan het Theater & Kunstpark, waar zij samen met een bekende gids een expositie kunnen bekijken van de 20 grootste kunstwerken uit de geschiedenis van de mensheid op canvas. De spinmarathon op zaterdag wordt gedaan op live muziek. De marathon start om 12.00 uur met een optreden van de De Kraaien. Een uur fietsen kost 15 euro, waarvan de meezingbrunch op zondag wordt bekostigd.

Walking diner
Vrienden van A Walk in the Park zijn op vrijdag 29 mei van 18:00 tot 22:00 uur uitgenodigd op de business borrel en walking dinner in Park Vreugd & Rust. De lokale restaurants Brasserie NL, Villa La Ruche, Brasserie de Koepel en restaurant Bernard bieden een 5-gangen walking dinner aan. In Park Vreugd en Rust wordt een grote luxe tent geplaatst met daaraan gekoppeld mobiele sanitaire voorzieningen. Op zaterdag en zondag zorgen de vier restaurateurs voor de culinaire ondersteuning van de activiteiten.

Lokale helden
Op zaterdag krijgen lokale helden de mogelijkheid het podium te betreden. Deze avond wordt afgesloten met een optreden van Captain Midnight, de band waarin Dave pianist en zanger is. Het festival wordt zondagavond afgesloten door de bekende zangeres Raffaëla. Ook de bekende Voorburgse bands De Knappe Mannen en The Raspers staan op het podium in Park Vreugd en Rust. Kijk voor meer informatie en het volledige programma van het festival op www.awalkinthepark.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant