Er was veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst (foto: Ot Douwes).
Er was veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst (foto: Ot Douwes).

Mogelijk woningen op Connexxionlocatie

Actueel 97 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft met de eigenaren van het bedrijventerrein Parnashofweg/Veursestraatweg in Leidschendam, ook wel bekend als de Connexxionlocatie, een intentieovereenkomst gesloten.

In deze overeenkomst is afgesproken om te onderzoeken of het haalbaar is om te komen tot herontwikkeling van het gebied, dat vanwege de ligging aan de Vliet een aantrekkelijke woningbouwlocatie zou kunnen zijn. Als het aan de eigenaren van het terrein ligt, zou het huidige bedrijventerrein dan ook herontwikkeld worden naar een woningbouwlocatie.

Hiervoor moet dan wel het bestemmingsplan worden veranderd van bedrijven naar woningen. In een vroegtijdig stadium wil de gemeente Leidschendam-Voorburg inwoners, instellingen en bedrijven betrekken bij ruimtelijke ontwikkelingen in een interactief proces. Daarom werd donderdag 28 mei een informatieavond georganiseerd in De Blauwe Tram, nabij het betreffende gebied. Daarbij was ook wethouder Bruines aanwezig, alsmede een aantal ambtenaren van de gemeente.

Aan de hand van een grote luchtfoto werd geschetst waar en wat de plannen in zouden kunnen houden. Tijdens de avond kon men zijn mening geven over de mogelijke herontwikkeling en wilde de gemeente vast kijken waaraan een eventueel bouwplan moet voldoen in de ogen van omwonenden. Ook werden tijdens de bijeenkomst de vervolgstappen gepresenteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant