De beelden van de honden zijn afgelopen zaterdag onthuld door wethouder Frank Rozenberg (foto: Ronald Lamping).
De beelden van de honden zijn afgelopen zaterdag onthuld door wethouder Frank Rozenberg (foto: Ronald Lamping).

'Honden' rennen over Damplein naar Damlaan

Actueel 220 keer gelezen

Leidschendam - In winkelcentrum Damplein in Leidschendam werden op donderdag 18 Juni enkele bijzondere beelden geplaatst.

Drie losse beelden van honden in verschillende poses op en met keien, vormen een kunstwerk op het Damplein. De honden staan op verschillende plekken en 'rennen' over het Damplein.en de Damlaan. Het is de bedoeling dat zij daarmee zowel dynamiek als huiselijkheid uitstralen.

Op hun rug dragen zij elementen met zich mee, zoals een huis, een plant en een rugzakje. Beeldend kunstenaar Hans Kuyper is de maker van de beeldengroep. Hij heeft ook de beeldengroep De Damwachters aan de Sluiskant gemaakt. Er is dan ook een directe relatie tussen de kunstwerken, zowel qua vorm als qua symboliek.

De gemeente investeert in kunst in Leidschendam Centrum. Het plaatsen van kunst levert een belangrijke bijdrage aan de ruimtelijke invulling van het nieuwe Damplein. Ook zorgt het voor een sfeervolle .intieme uitstraling van dit gebied.

Sinds enige tijd komt dit onder meer terug bij een fotowand in de parkeergarage aan de Damplein en bij de Damwachters aan de Sluiskant. De beelden van de honden zijn afgelopen zaterdag onthuld door wethouder Frank Rozenberg."Een en ander versterkt de positie van Leidschendam-Voorburg als aantrekkelijke. groene woonstad".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant