Initiatief- en deelnemer Rob de Munck met Fietstoertocht Den Haag Texel deelnemer Nancy van der Helm.
Initiatief- en deelnemer Rob de Munck met Fietstoertocht Den Haag Texel deelnemer Nancy van der Helm.

Sponsortoertocht JKZ-Texel levert €25.000,- op

Actueel 221 keer gelezen

Leidschendam / Den Haag - Afgelopen weekend heeft de Leidschendamse Stichting Den Haag Texel ruim €25.000 bij elkaar gefietst voor de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis op de Leyweg in Den Haag.

Vrijdagochtend vroeg startten 140 toerfietsers met de 7e Den Haag-Texel-Den Haag toertocht vanaf de nieuwe locatie van het JKZ naast het HAGA Leyenburg Ziekenhuis. Met windkracht 4-5 schuin tegen was de in totaal 315 kilometer lange fietstoertocht zowel heen (vrijdag) als terug (zondag) een verzoeking.

Leidschendammer en initiatiefnemer van het eerste uur Rob de Munck legt uit. "We fietsen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de patiënten van het JKZ, waarin jaarlijks heel veel kinderen voor kortere of voor langere tijd worden opgenomen. Naast medische zorg hebben ze afleiding en ontspanning nodig. Doel voor 2015 is het kindvriendelijk inrichten van twee Den Haag Texel Behandelkamers. Van 2 behandelkamers, liefst meer natuurlijk, willen we een 'verhalenkamer' maken die positieve afleiding biedt en die is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen.

De hoofdrolspelers in dit verhaal zijn 5 karakters, vriendjes voor de patiëntjes. Die maatjes duiken overal op in het ziekenhuis. Daarnaast zouden we graag plezierig rustgevend licht gebruiken die de klinische instrumenten uit het zicht van de kinderen plaatst. We zijn al een heel eind gekomen, denk ik."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant