Thomas Buser neemt zijn prijzen in ontvangst (foto: Paul Voorham).
Thomas Buser neemt zijn prijzen in ontvangst (foto: Paul Voorham).

Thomas Buser wint Huygensprijs

Actueel 457 keer gelezen

Voorburg - Thomas Buser heeft de Christiaan Huygens wetenschapsprijs 2015 ontvangen voor het onderzoek waarop hij in 2012 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onting een bronzen beeld van Christiaan Huygens en een geldbedrag van 10.000 euro

"Het proefschrift is maatschappelijk van grote waarde en de jury is bijzonder onder de indruk van de originaliteit van het onderwerp en het baanbrekende onderzoek dat de laureaat heeft verricht." aldus juryvoorzitter Arnoud Boot. Thomas Buser onderzocht onder meer of economische voorkeuren mede worden bepaald door biologische factoren. Zijn onderzoekt draagt bij aan een beter begrip van de wijze waarop mensen hun academische en professionele carrières kiezen en geeft inzicht in genderverschillen in loopbaankeuze en in de arbeidsmarkt.

De Christiaan Huygens wetenschapsprijs stimuleert vernieuwend onderzoek in de wetenschapsgebieden die zich mede door het werk van Huygens hebben kunnen ontwikkelen. Dit jaar waren 22 kandidaten uit het vakgebied economische wetenschappen genomineerd. De prijs, een bronzen beeld van Christiaan Huygens en een geldbedrag van 10.000 euro, werd uitgereikt door Hans Schutte, Directeur-generaal van het ministerie van OCW. Jeroen van de Ven, docent aan de Universiteit van Amsterdam en winnaar van de Christiaan Huygensprijs in 2005, leidde het gesprek met de genomineerden.

De prijswinnaar
Thomas Buser (Basel, 1980) promoveerde op 4 september 2012 op het proefschrift 'Essays in Behavourial Economics'. Promotores waren Hessel Oosterbeek en Erik Plug. Buser heeft een MPhil in Economics van het Tinbergen Instituut en een MSc in Economics van de University of Warwick. Hij begon zijn academische carrière aan de Universiteit van Lausanne in Zwitserland. Buser werkt als assistent-professor aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens als research fellow verbonden aan het Tinbergen Instituut. Hij is geïnteresseerd in gedragseconomie en empirische micro-economie, waarbij hij graag laboratorium- en veldexperimenten gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant