De in 1969 gesloopte koepel in Damsigt.
De in 1969 gesloopte koepel in Damsigt.

Op zoek naar schilderij of tekening theekoepel Damsigt

Actueel 290 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het boek over de historie van de Voorburgse wijk Damsigt is bijna af, maar de parel aan de kroon ontbreekt nog. Een groep bewoners van de Voorburgse wijk Damsigt werkt al anderhalf jaar vol enthousiasme aan een boek over de ontstaansgeschiedenis van hun wijk.

Het idee ontstond tijdens een diapresentatie over Damsigt in wijkgebouw De Boot. Inmiddels worden week na week historische documenten in regioarchieven doorgepluisd, bibliotheken bezocht en markante wijkbewoners geïnterviewd. De 'Werkgroep Damsigt' bestaat uit zes wijkbewoners en de Voorburgse historicus Kees van der Leer.

Het boek zal op Koningsdag 2016 verschijnen als uitgave van de Historische Vereniging Voorburg. Uit historische beschrijvingen valt op te maken dat de buitenplaats Damzigt met zijn grote tuin vol exotische planten en een theekoepel bijzonder moet zijn geweest. Maar het is de werkgroep nog niet gelukt om een schilderij of tekening van de hofstee met omliggende tuin te vinden.

"Zo'n afbeelding zou voor ons de kroon op het werk zijn", zegt Masja van Rooij, voorzitter van de Werkgroep Damsigt. 'Er móet ergens een schilderij of tekening zijn bewaard. Suggesties en tips kunnen worden doorgegeven aan Masja van Rooij, via ouddamsigt@gmail.com De werkgroep geeft de speurtocht zelf ook nog niet op. "We zoeken door tot de drukpersen voor het boek worden aangezet. We hebben nog een paar maanden de tijd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant