De buitenlift van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam (archieffoto Ap de Heus).
De buitenlift van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam (archieffoto Ap de Heus).

Moeder met kinderen vast in lift

Actueel 221 keer gelezen

Leidschendam - Een moeder en haar twee dochters van 2 en 4 jaar oud hebben afgelopen maandag ruim 20 minuten vast gezeten in de buitenlift van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam.

Omdat de vrouw geen telefoon bij zich had, drukte zij op de contactknop in de lift. Maar kennelijk werkte die met een prepaid telefoonverbinding, want deze alarmknop gaf de melding 'beltegoed op.' Er kwam dus niemand en ook kloppen en slaan op de deuren en ramen leidden tot niets.

Uiteindelijk heeft de vrouw de liftdeuren open weten te krijgen en is de bibliotheek in gegaan. Ze werden daar goed opgevangen en voor de schrik, die er flink inzat, kregen de kinderen een klein cadeautje. Bibliotheekmedewerkers zouden vervolgens hebben gemeld dat er wel vaker problemen met deze lift zijn, maar dat de gemeente er niks mee doet.

Hoewel een woordvoerder van de gemeente zou hebben aangegeven dat niet zij verantwoordelijk is voor de lift maar de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het complex, is het wel een feit dat de gemeente opdrachtgever was voor de bouw van de buitenlift.

Deze lift was overigens nodig omdat enige tijd na de oplevering van het splinternieuwe complex bleek dat het met een kinderwagen of scootmobiel bijzonder lastig - zo niet onmogelijk - was om in de bibliotheek te komen. De buitenlift is precies een jaar geleden opgeleverd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant