Minister Lodewijk Asscher (m.) in gesprek met omwonenden van Schakenbosch.
Minister Lodewijk Asscher (m.) in gesprek met omwonenden van Schakenbosch.

Minister polst buurt over AZC Schakenbosch

Actueel 224 keer gelezen

Leidschendam - Minister Lodewijk Asscher ( Sociale zaken) was dinsdagmiddag op bezoek bij de heer Arnold Brans aan de Veursestraatweg 272A in Leidschendam. Daar praatte hij over het voornemen een tijdelijk asielzoekerscentrum te vestigen in Schakenbosch.

Omwonenden van het voormalige psychiatrisch ziekenhuis proberen iedereen ervan te overtuigen, dat het plaatsen van 800 asielzoekers in Schakenbosch een onzalige gedachte is.

Ook landelijk is er natuurlijk heel veel commotie over de gigantische aantallen vluchtelingen, die ons land nu binnenstromen. In dit kader bezoekt minister Asscher bepaalde gemeenten, waar plannen bestaan om een eventueel asielzoekerscentrum in te richten. Zijn bedoeling is om zoveel mogelijk bewoners te spreken en te horen wat zij van een dergelijk AZC denken en vooral om er achter te komen wat de eventuele problemen zijn bij de bewoners. Zo koos hij ook Leidschendam-Voorburg uit.

Aanwezig waren o.a. een aantal omwonenden die tegen het AZC zijn en de heer H.P. Klazenga, als voorzitter van de gemeenteraadscommissie Algemene Zaken. "Het gesprek verliep zeer goed en wij hebben de minister goed duidelijk kunnen maken wat onze grieven zijn t.a.v. het kiezen van een AZC plaats als Schakenbosch", aldus de heer Brans.

Volgens Brans hebben hij en zijn medestanders aan de minister hun standpunt duidelijk kunnen maken dat Schakenbosch volgens hen ongeschikt is en dat er een betere communicatie tussen bewoners en gemeenten moet plaatsvinden. "Opvang van kleinere groepen asielzoekers, verspreid over de gemeente zou voor iedereen een betere optie zijn", is Brand van mening.

Op dit moment heeft de gemeente het verzoek van de COA nog in beraad en doet onderzoek naar de mogelijkheden om een tijdelijk AZC in Schakenbosch te realiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant