Afbeelding

Restafval wegbrengen in plaats van plastic, glas en papier

Actueel 139 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Floor Kist gaat ervanuit dat er gemiddeld gezien in een straal van 200 meter vanaf elke laagbouwwoning in Leidschendam-Voorburg een afvalcontainer komt te staan.

"Ik begrijp dat er zorgen zijn bij inwoners dat zij met hun zakje restafval over straat moeten. Maar nu brengt men plastic en glas weg en dat hoeft straks niet meer", is de mening van de wethouder. Door omgekeerd in te zamelen hoopt de gemeente tot een betere afvalscheiding te komen. Niet het restafval maar juist het GFT, papier, plastic afval wordt aan huis opgehaald. Het restafval moet men zelf wegbrengen.

Nieuw afvalbeleid
Dit plan gaat volgens wethouder Kist uiteindelijk een besparing opleveren. Er wordt meer afval hergebruikt waardoor er minder afval in de verbrandingsovens terecht gaat komen. Reinigingsbedrijf Avalex wil het nieuwe afvalbeleid voor het gehele verzorgingsgebied (Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar) invoeren. De gemeenteraden van Midden-Delfland en Wassenaar zijn al akkoord. Op 29 september bespreekt de commissie openbaar gebied het nieuwe afvalbeleid en als alles positief verloopt stelt de gemeenteraad op 13 oktober het nieuwe beleid vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant