Wethouder Nadine Stemerdink op Burendag bij De Plint in De Prinsenhof (foto: Michel Groen).
Wethouder Nadine Stemerdink op Burendag bij De Plint in De Prinsenhof (foto: Michel Groen).

Volop vertier tijdens Burendag

Actueel 110 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burendag in de Prinsenhof was zaterdag 26 september een levendig festijn. De hele dag in het teken van 'Dit is jouw buurt', het nieuwe motto voor de vele activiteiten die de komende tijd in de wijk gaan plaatsvinden. Maar ook op diverse andere plaatsen in de gemeente werd de Burendag gevierd.

Vooral in en rondom wijk- en dienstencentrum De Plint viel er van alles te beleven. Vele honderden buurtbewoners kwamen een kijkje nemen bij het Burendag evenement. Nieuwsgierig rondsnuffelen op de rommelmarkt, lekkere hapjes nuttigen bij een hippe 'food caravan' en kinderen aanmoedigen bij de kids talentenshow van WOeJ en Stichting Interculturele Bevordering en Educatie.

Ook was er veel belangstelling voor de markante fotobus waar buurtgenoten op de foto gingen, met de meest vreemde hoedjes en attributen. Foto's zijn terug te zien zijn en kunnen worden gedeeld op facebook.com/ditisjouwbuurt, het nieuwe online buurtplein voor bewoners van de wijk. Ook wethouder Nadine Stemerdink genoot volop van alle festiviteiten. Natuurlijk ging ze even de fotobus in voor enkele kiekjes met buurtbewoners.

Met een spannende 'zwerfafvalrace' gaven de basisschoolkinderen van De BeestenBende ook deze middag het goede voorbeeld voor het schoon houden van de eigen buurt. Hierna gingen de kinderen op speurtocht door De Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel, waar zij onder andere meehielpen met het inrichten van een composteerplek. Het winnende team van De Springplank scoorde poffertjes voor hun hele school.

Désirée van den Eijnden, vrijwilligster van organisator WOeJ, over het verloop van de het evenement: 'Geweldig hoe De Prinsenhof vandaag in actie is gekomen. Een écht buurtgevoel. Van mij mag het wel elke dag Burendag zijn!'

Nationale Burendag vierde dit jaar zijn tiende verjaardag, ook in Leidschendam-Voorburg. In verschillende wijken zijn buren met elkaar aan de slag gegaan, om de wijk schoon te houden, het schoolplein op te knappen, te struinen over de rommelmarkt en elkaar beter te leren kennen. Gewoon, voor de gezelligheid! Wethouder wijk- en buurtgericht werken Nadine Stemerdink: "Het is mooi om te zien wat er allemaal gebeurt in onze wijken. Een compliment aan alle organisaties, vrijwilligers en buren die zich hebben ingespannen om de dag tot een succes te maken. Juist met elkaar kun je van je buurt een 'thuis' maken".

Wethouders zijn op deze mooie zonnige dag gaan kijken bij verschillende activiteiten. Wethouder Floor Kist jureerde bij de talentenshow in De Plint. Frank Rozenberg bracht een bezoek aan de open dag van de ATV Nicolaas Beetslaan en Nadine Stemerdink was bij De Plint en de Koningkerk. Bij de laatste activiteit werd gelijk een nieuwe manier van wijkgericht werken gepresenteerd.

Elke wijk of buurt is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en behoeften. Dat vraagt om maatwerk. Wijkplatformleden, inwoners en organisaties in de wijken Voorburg-Noord, Leidschendam-Zuid en Bovenveen starten samen met de gemeente drie pilots om te komen tot een vernieuwend en innovatief wijknetwerk in hun wijk. Wethouder Nadine Stemerdink: "Met een nieuwe werkwijze waarin we inzetten op wijknetwerken willen we nog meer inwoners betrekken en stimuleren actief te zijn in 'hun' wijk."

In De Prinsenhof, De Heuvel en Amstelwijk is het initiatief 'Dit is jouw Buurt' gestart. Dit is jouw Buurt is het motto waaronder organisaties en inwoners van de wijken allerlei activiteiten organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant